Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αστυνομική επιχείρηση σε κατάληψη στο κέντρο του Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

αστυνομια στο Ηράκλειο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποκλεισμένη ήταν, τα ξημερώματα, η οδός Λόρδου Βύρωνος και η οδός Θεοτοκοπούλου στο κέντρο του Ηρακλείου από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λόγω αστυνομικής επιχείρησης λίγο μετά τις 05.30 το πρωί για την εκκένωση του, υπό κατάληψη, κτιρίου του “Ευαγγελισμού”.

Οι αστυνομικές δυνάμεις νωρίς το πρωί έκαναν έφοδο στο κτίριο και μέσα εντοπίστηκαν 10 άτομα που συνελήφθησαν, χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.

Το πρώτο μέρος της επιχείρησης, αυτό της εκκένωσης του κτιρίου, ολοκληρώθηκε. Το κτίριο σφραγίστηκε και φυλάσσεται από αστυνομική δύναμη, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει έρευνα στους χώρους του.

Ευαγγελισμός Ηράκλειο

Το κτίριο, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τελούσε υπό κατάληψη την τελευταία 20ετία (από το 2002) από άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Διαχρονικά, οι εκάστοτε πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος είχαν προσπαθήσει να βρουν λύση για το πρόβλημα του κτιρίου προκειμένου να μπορέσουν να το αξιοποιήσουν και να αποκτήσει το Πανεπιστήμιο χώρο στο κέντρο της πόλης. Η πιο “ηχηρή” παρέμβαση είχε γίνει τον Ιούλιο του 2008 επί πρυτανείας Γιάννη Παλλήκαρη με τον τότε εισαγγελέα,κ. Νίκο Μαρκάκη. Είχε δοθεί τελεσίγραφο στους καταληψίες, όμως και αυτή η προσπάθεια είχε πέσει “στο κενό”.

Πηγή: cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ