Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αρκαλοχώρι: Δύο χρόνια από τον φονικό σεισμό κι όλα μοιάζουν να είναι ίδια…

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρκαλοχώρι
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας νεκρός, τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ο απολογισμός …

Το Αρκαλοχώρι από τότε μοιάζει να έχει αλλάξει για πάντα καθώς για αρκετό καιρό παρέμεινε ακατοίκητο.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η κατάσταση μοιάζει να είναι ακριβώς η ίδια και η καθημερινότητα δεν έχει επιστρέψει για τους περισσότερους πληγέντες που διαμένουν ακόμα σε οικίσκους.

Όπως λένε οι πρωταγωνιστές που έζησαν yην φυσική καταστροφή στο πετσί τους, προσπάθειες έγιναν όχι όμως στο βαθμό που θα έπρεπε με συνέπεια μέχρι και σήμερα να προχωρά με αργούς ρυθμούς η διαδικασία κατάθεσης και έγκρισης των φακέλων για την καταβολή αποζημιώσεων αλλά και για την αποκατάσταση ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις.

οικίσκοι

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο 96 κατεδαφίσεις από τα 500 και πλέον κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα” Κώστας Γκαντάτσιος, δήλωσε ότι ανήμερα της δεύτερης επετείου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τέσσερις πλειστηριασμοί ακινήτων και αγροτεμαχίων ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε έρευνα του Συλλόγου στο υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου, διαπιστώθηκε ότι έχουν καταχωρηθεί δύο νέες κατασχέσεις στην περιφέρεια του δήμου Μινώα από 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου.

ΟΙΚΙΣΚΟΙ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

Δύο χρόνια μετά 3.500 άνθρωποι εξακολουθούν και ζουν μακριά από το Αρκαλοχώρι και άλλες περιοχές ενώ πάνω από 700 υπολογίζονται εκείνοι που εξακολουθούν και ζουν στους οικίσκους.

Τα μέλη του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων, παραχώρησε στις 11 το πρωί συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από τον σεισμό.

Κατά τη διάρκεια αυτής επισημάνθηκε ότι οι φάκελοι που έχουν υποβληθεί και περιμένουν την έγκριση ξεπερνούν τις 2.200 ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός τους θα φτάσει τις 8.500.

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ