Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αρκαλοχώρι: 29 μήνες μετά τον σεισμό, δόθηκε το πρώτο άτοκο δάνειο για επισκευή σπιτιού!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του, με τη γραφειοκρατία και τους αργούς ρυθμούς αποκατάστασης να αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής, την οποία έχουν εγκαταλείψει πάνω από 3.000 κάτοικοι.

Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασαν τα πάντα, είναι ότι 29(!) μήνες μετά τον σεισμό, εγκρίθηκε το πρώτο άτοκο δάνειο για επισκευή σπιτιού!

Ωστόσο ο δικαιούχος βαρύνεται με συγκεκριμένες χρεώσεις όπως τα έξοδα κατάρτισης φακέλου, τα έξοδα προσημείωσης όταν το άτοκο δάνειο ξεπερνάει το ποσό των 10.000 ευρώ και τα έξοδα άρσης προσημείωσης όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Σεισμόπληκτων “Η Ελπίδα”:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έπειτα από προσπάθειες πολλών μηνών και κατόπιν συντονισμένων πιέσεων, παρεμβάσεων και επωνύμων καταγγελιών από συμπολίτες μας αλλά και του συλλόγου μας σε διάφορους αρμόδιους φορείς όπως η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (επιστολή στις 25/04/2023), Συνήγορο Πολίτη (επιστολή στις 25/04/2023), Συνήγορο του Καταναλωτή (επιστολή και απάντηση 28/04/2023) ΔΟΘΗΚΕ το πρώτο άτοκο δάνειο για επισκευή/ανακατασκευή δικαιούχου που είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό της 27 Σεπτεμβρίου 2021 από ΕΝΑ πιστωτικό ίδρυμα.

Αξίζει να επισημάνουμε εξ όσων γνωρίζουμε, ότι ανάλογο άτοκο δάνειο σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές δεν είχε δοθεί απο κανένα πιστωτικό ίδρυμα τα τελευταία χρόνια.

Κατά την πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία εντοπίσαμε όμως και τα παρακάτω προβλήματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές (Σεισμοπαθείς, πλημμυροπαθείς, πυροπαθείς), έτσι ο/η δικαιούχος του άτοκου δανείου που δικαιούται να λάβει από τα πιστωτικά ιδρύματα θα χρεώνεται:

1. με έξοδα κατάρτισης φακέλου.

2. με έξοδα προσημείωσης όταν το άτοκο δάνειο ξεπερνάει το ποσό των 10.000 ευρώ.

3. Με έξοδα άρσης προσημείωσης όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Για όλα τα παραπάνω εμπόδια τα οποία θα δυσχεράνουν, θα επιδεινώσουν την γρήγορη αποκατάσταση καθώς και θα επιφορτίσουν με επιπλέον σημαντικά ποσά τους πληγέντες (σεισμόπληκτους, πλημμυροπαθείς, πυροπαθείς) ζητήθηκε η άμεση διόρθωσή τους και απαλλαγή των πληγέντων από τις επιπρόσθετες επιβαρύνσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ