Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αυτούς έπιασε η ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο για το κύκλωμα με την «πειρατική» τηλεόραση

Δημοσιεύτηκε

στις

αστυνομία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμα και την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αντιμετωπίζουν συλληφθέντες στην υπόθεση που αφορά στη δράση κυκλώματος με την «πειρατική» αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε την Παρασκευή σε Ηράκλειο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηλεία και Κοζάνη.

Τρεις Ηρακλειώτες, ηλικίας 60, 42 και 37 ετών αντίστοιχα, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των δέκα που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και 44χρονος κρητικής καταγωγής, ο οποίος διαμένει στην Αττική. Με βάση τη δικογραφία του Τμήματος Ηλεκτρονικών και Τηλέφωνικών Επικοινωνιών και Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στους προαναφερόμενους αποδίδεται ρόλος «μεταπωλητή» και χαρακτηρίζονται ως μέλη του εγκληματικού δικτύου.

Πάντως, όπως περιγράφεται, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι περισσότερα και γίνεται προσπάθεια από τις Αρχές για την ταυτοποίηση τους. Μεταξύ αυτών και δύο πρόσωπα που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο στο εγκληματικό δίκτυο. Είναι εντυπωσιακό ότι το κύκλωμα φέρεται να είχε βάλει ακόμα και αγγελίες είτε σε κλειστές ομάδες στο facebook είτε σε δημοφιλή sites για την παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες.

Βασική επιδίωξη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών υπηρεσιών και αυτό το επιτύγχαναν με τη δημιουργία ενός δικτύου εξυπηρετητών (servers) που θα αναμετάδιδαν μέσω του διαδικτύου (streaming) τις συνδρομητικές υπηρεσίες και στη συνέχεια με τη δημιουργία δικτύων μεταπωλητών αναλάμβαναν την ανεύρεση πελατών και την τεχνική υποστήριξη αυτών. Οι πελάτες κατέβαλαν σαφώς μικρότερη συνδρομή απ’ αυτή των εταιρειών στους μεταπωλητές και εκείνοι με την σειρά τους παρακρατούσαν το 50% της συνδρομής και το υπόλοιπο το παρέδιδαν στα αρχηγικά μέλη του δικτύου.

Όλοι οι συλληφθέντες μετήχθησαν στην Αθήνα, οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής και ήδη έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

 

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ