Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Η Ευτυχία Πενταράκη έζησε την κόλαση στο Ισραήλ – Πώς το κράτησε κρυφό από την κόρη της

Δημοσιεύτηκε

στις

pentaraki-israil
Διαφήμιση
Διαφήμιση

26 μέρες στην εμπόλεμη ζώνη του Ισραήλ. Σχεδόν ένας μήνας, με το άγχος και την αγωνία ότι την στιγμή της μετάδοσης του ρεπορτάζ, μπορεί να συμβεί το αναπόφευκτο.

 

Γιατί στον πόλεμο, δεν υπολογίζεται καμία ζωή.

Κι αυτή η σύρραξη, είναι χειρότερη από κάθε άλλη, όπως είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, που μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, έζησε από κοντά την φρίκη και στο Ισραήλ.

26 μέρες μετά, η Κρητικιά δημοσιογράφος τα άφησε όλα και επέστρεψε ξανά στη βάση της, τα Χανιάγια τα γενέθλια της κόρης της, που τόσο καιρό προσπαθούσε να της αποκρύψει τους κινδύνους που βίωνε.

Κι ας την έβλεπε στις βιντεοκλήσεις που μιλούσαν με κράνος και γιλέκο.

«Είναι αδιαπραγμάτευτο. Άμα ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμου θα είμαι εκεί. Θέλω να είμαι εκεί που γράφεται η ιστορία», ανέφερε η ίδια, μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, με την Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Στην κόρη της, η Ευτυχία Πενταράκη είπε ότι θα φύγει για δουλειά, όχι ότι θα πάει στον πόλεμο και από μια απλή ζωντανή σύνδεση στην Ασή Γωνιά, βρέθηκε να ετοιμάζει βαλίτσες για την εμπόλεμη ζώνη. Εκεί που ξέρεις ότι θα πας αλλά δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις ζωντανός.

Η ίδια πάντως, όπως και η κόρη της δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτό που είπε ένα μικρό παιδάκι όταν η Ευτυχία ήταν στην Ουκρανία: εκεί που είναι η μαμά σου μπορεί να σκοτωθεί.

Και μπορεί η Ευτυχία Πενταράκη να έχει επιστρέψει πίσω στην ασφάλεια και στην ζεστή αγκαλιά της κόρης και του άντρα της, όμως ακόμη βλέπει εφιάλτες και δεν μπορεί να ξεχάσει τα όσα έζησε κι αντίκρισε.

«Σκοτώνονται καθημερινά άμαχοι, γινόμαστε θεατές αυτής της κατάστασης και δεν γίνεται κάτι, δεν αλλάζει αυτό, είναι δυσβάσταχτο. Τόσα γυναικόπαιδα κάθε μέρα νεκρά, είναι χειρότερη από κάθε άλλη σύρραξη αυτή. Δεν υπάρχει αύριο στον πόλεμο. Σου λένε στις 6 θα κάνουμε ζωντανή σύνδεση και δεν ξέρεις αν θα είσαι στις 6 ζωντανός. Το ξέρουμε ότι υπάρχει κίνδυνος. Είναι 50-50 οι πιθανότητες να γυρίσεις πίσω σε σακούλα».

Τώρα η Ευτυχία βρίσκεται στην Κρήτη, όμως όπως είπε η ίδια αν χρειαστεί θα πάει ξανά Ισραήλ.

 

Εν μέσω πυρών Κρητικιά δημοσιογράφος στο Ισραήλ – Ρίψη ρουκετών στην Ασκελόν | ΒΙΝΤΕΟ

 

creta24

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ