Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Η ANEK βρίσκεται μια «ανάσα» από τη συγχώνευση με την Attica Group

Δημοσιεύτηκε

στις

Anek Lines
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία – όπως όλα δείχνουν – εισέρχεται η συμφωνία συγχώνευσης διά απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica Group που θα δημιουργήσει μια μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία για τα ελληνικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συμφωνία που επήλθε για την αγορά από την Τράπεζα Πειραιώς των δανείων που έχει η ΑΝΕΚ στην Alpha Bank αναμένεται η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (Memorandum of Understanding – MoU) των δύο τραπεζών.

Στη συνέχεια τα διοικητικά συμβούλια των δύο ακτοπλοϊκών εταιρειών θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις και θα προχωρήσουν προς τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων. Σημειώνεται ότι κυρίαρχο μετοχικό ρόλο και στις δύο εταιρείες διαδραματίζει άμεσα και έμμεσα η Τράπεζα Πειραιώς.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η διοίκηση της Attica και έχει τεθεί υπόψη των πιστωτών προβλέπει σημαντικό «κούρεμα» των τραπεζικών δανείων της ΑΝΕΚ, όχι όμως και των οφειλών της εταιρείας προς τρίτους προμηθευτές.

Πηγές κοντά στην υπόθεση εκτιμούν ότι οι εξελίξεις από τούδε και στο εξής θα πρέπει να είναι γρήγορες δεδομένων και των δύσκολων συνθηκών που βιώνει ο ακτοπλοϊκός κλάδος στη χειμερινή περίοδο που έχει επίπτωση στη ρευστότητα των εταιρειών.

Με την απόκτηση της ΑΝΕΚ ο όμιλος Attica Group θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη μεταξύ όλων των ακτοπλοϊκών ομίλων αναφορικά με τη δυνατότητα διακίνησης επιβατών (πάνω από 49.000), στην τρίτη θέση με όρους μεταφορικής ικανότητας οχημάτων (με περισσότερα από 40.000 lane meters) και στην τέταρτη θέση από την άποψη μεγέθους του στόλου.

Πηγή: ot.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ