Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ηράκλειο: Μητέρα μαθήτριας δημοτικού σχολείου θετική στον κορoνοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ακόμα μητέρα μαθήτριας σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η μητέρα ενημέρωσε το σχολείο με τον δήμο να προχωρά στην απαραίτητη απολύμανση ενώ τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα από την διεύθυνση του δημοτικού.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου, το νέο αυτό κρούσμα έρχεται να αναδείξει μία σειρά προβλημάτων με κυρίαρχο η έλλειψη καθαριστριών.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Άλλο ένα κρούσμα σε μητέρα μαθήτριας Δημοτικού του Ηρακλείου έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη απουσία σχεδιασμού, έγκαιρης αντιμετώπισης αλλά και την ανεπάρκεια των υγειονομικών πρωτοκόλλων που γίνονται λάστιχο κατά πως βολεύει.

Παρά την υπεύθυνη στάση της μητέρας έγκαιρα να ενημερώσει και να κρατήσει προληπτικά το παιδί στο σπίτι, παρά το γεγονός ότι η διεύθυνση του σχολείου «ενόχλησε» όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, εκτυλίχτηκε πάλι ένα γαϊτανάκι ευθυνών ανάμεσα σε ΕΟΔΥ, Πρωτοβάθμια Διεύθυνση, Δήμο και πάλι από την αρχή για το ποιος έχει την ευθύνη για τη σωστή, έγκαιρη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος.

Τελικά έγινε απολύμανση από το Δήμο. Εξακολουθεί όμως το σχολείο που συστεγάζεται με νηπιαγωγείο να λειτουργεί με 1,5 καθαρίστρια. Όμως μαζικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό και την τάξη της μαθήτριας τουλάχιστον δεν έγιναν γιατί έτσι λέει το πρωτόκολλο και το σχολείο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.

Επειδή το φθινόπωρο και ο χειμώνας προμηνύονται δύσκολοι και θα έρθουν και οι υπόλοιπες ασθένειες να προστεθούν χρειάζεται τώρα να παρθούν μέτρα από Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν είναι λύση να αφηνόμαστε στο έλεος της αβεβαιότητας για πιθανή διασπορά του κορωνοϊού ούτε να κλείνουν με το παραμικρό σχολεία ή να μένουν τα παιδιά στο σπίτι στο πρώτο βήχα.

Απαιτούμε :

  • Άμεσα διενέργεια γρήγορων τεστ από κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
  • Απολύμανση κάθε σχολείου με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές κάθε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, με αναλογία μία καθαρίστρια ανά 200 παιδιά, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Πηγή: cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ