Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Σπάνιες εικόνες: Να πώς ζούσαν οι Κρητικοί τη δεκαετία του ’30 | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Πριν κάποιο καιρό αναρτήθηκε από τον λογαριασμό του facebook με τίτλο «Ιχνηλατώντας τις ρίζες της ελληνικής παράδοσης» ένα σπάνιο βίντεο που δείχνει τον τρόπο που ζούσαν οι Κρητικοί προπολεμικά, την μακρινή δεκαετία του 1930.

Οι εικόνες που θα παρακολουθήσετε παρακάτω αποτελούν μέρος ενός ντοκιμαντέρ από του Γάλλους Rene Zuber και Roger Leenhardt που γυρίστηκε στο νησί μας 82 χρόνια πριν από σήμερα, το 1934.

Δεν μιλάμε για λίγα δευτερόλεπτα, όχι ένα, ούτε δύο αλλά δέκα ολόκληρα λεπτά από σκηνές της κρητικής ζωής που θα μπορούσαν να αποτελούν έναν πίνακα που παρουσιάζει την καθημερινότητα, τον μόχθο, τη λεβεντιά και την απλή και τίμια περηφάνια που πηγάζει από τον τρόπο που βίωναν την κάθε μέρα τους οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας στην Κρήτη.

Οι σκηνές καταγράφουν εικόνες της καθημερινής ζωής από αγρότες και βοσκούς επί τω έργω, γυναίκες που γνέθουν, ένα γλέντι, τους πέτρινους μύλους, μέχρι και την ιεροτελεστία του κρητικού γάμου. Τα ήθη, τα έθιμα και τις ασχολίες δηλαδή που σμίλεψαν αυτόν τον τόπο.

Δείτε πώς ζούσαν οι Κρητικοί το 1934

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap