Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

«Ένιωσα ευλογημένος που βγήκα συμβατός» – Συγκλονίζει ο Κρητικός πατέρας που χάρισε ζωή στην 23χρονη κόρη του!

Δημοσιεύτηκε

στις

μεταμόσχευση ήπατος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζωντανό δότη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη χώρα μας την περασμένη Τρίτη στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου σήμερα πραγματοποίησε επίσκεψη ο Υπουργός Υγείας.

Δότης ένας 50χρονος πατέρας και λήπτρια η 23χρονη κόρη του, που αντιμετώπιζε κακοήθεια στο συκώτι. Οι γιατροί πρότειναν την μεταμόσχευση ως την μόνη ριζική λύση και ο πατέρας της δεν δίστασε στιγμή να σώσει τη ζωή της κόρης του.

«Ένιωσα ευλογημένος που βγήκα συμβατός και μπόρεσα να δώσω το μόσχευμα στην κόρη μου», ανέφερε ο δότης ήπατος και πατέρας της κοπέλας, Σπύρος Αιλαμάκης. Η περιπέτεια για την 23χρονη Ελένη άρχισε πριν από ένα χρόνο. Εάν ο πατέρας της δεν ήταν συμβατός, τότε θα έμπαινε στη λίστα και θα αναμετρόταν κάθε μέρα με τον καρκίνο.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον Ιούλιο όταν εντοπίσαμε κάποιον όγκο στο συκώτι, κάναμε μια επέμβαση και η βιοψία μας έδειξε ότι είναι κακοήθεια. Το ζητούμενό μας ήταν να σωθεί η κόρη μας πάνω από όλα», τόνισε ο ίδιος.

Στην ΕΡΤ μίλησε και η 23χρονη η οποία ακόμα νοσηλεύεται και αναρρώνει. «Είμαι καλά. Είχα πολύ καλή ανάρρωση. Ευχαριστώ τους γιατρούς και την ομάδα», είπε.

Δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους

Η παρθενική μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 2 Ιανουαρίου στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων Γεώργιο Σωτηρόπουλο, με τη συμβολή του Γερμανού Καθηγητή Ντίτερ Μπρέρινγκ και την υποστήριξη του αναισθησιολογικού τμήματος.

Ο καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων, Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ανέφερε πως: «Πήραμε το δεξιό μέρος, το δεξιό ήπαρ, τον δεξιό ηπατικό λοβό και τον μεταμοσχεύσαμε στην κόρη του αφού πρώτα είχαμε αφαιρέσει το δικό της το συκώτι. Έμεινε ο πατέρας με τον αριστερό του λοβό και το δεξιό του συκώτι πήγε στην κόρη του. Το ήπαρ έχει την φανταστική ικανότητα να αναπλάθεται και η ανάπλαση είναι τόσο δυναμική που μέσα στον μήνα του χειρουργείου έχει αναπτυχθεί στο 90% του αρχικού μεγέθους».

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο χειρουργείο με αυξημένο το άγχος και την αγωνία μας αφού δεν το είχαμε ξανά κάνει και της προσοχής μας να στηρίξουμε τα όργανα 2 ασθενών. Ξεχνάς τα πάντα όταν βλέπεις το χαμόγελο και την ευγνωμοσύνη στα πρόσωπά τους», τόνισε με τη σειρά της η Αικατρίνη Λαμπαρίου, συντονίστρια διευθύντρια αναισθησιολογικού τμήματος Λαϊκού νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη μέθοδος δίνει ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους καθώς σε επιλεγμένους ασθενείς θα μπορούσε να καλύψει ένα μέρος της ένδειας μοσχευμάτων από αποβιώσαντες δότες που υπάρχει στην Ελλάδα.

Πώς ένας 50χρονος άνδρας από την Κρήτη έσωσε την ζωή της κόρης του με μεταμόσχευση ήπατος

Πηγή: ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ