Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ενδοοικογενειακή βία: Έρχεται το κουμπί πανικού και στην Κρήτη | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

ενδοοικογενειακή βία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κουμπί πανικού θα λειτουργήσει από το νέο έτος και σε περιοχές της Κρήτης, όπως προανήγγειλε από το Ηράκλειο η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η οποία έστειλε το μήνυμα για μηδενική ανοχή στη βία.

Όπως δήλωσε η Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, η ψηφιακή εφαρμογή για κινητά, με την οποία ειδοποιείται άμεσα η Ελληνική Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας έχει ήδη σώσει δεκάδες γυναίκες, σε Αττική και Θεσσαλονίκη όπου ξεκίνησε η λειτουργία του.

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναφέρθηκε στους άξονες της κυβέρνησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών αλλά και στη μελέτη που θα εκπονηθεί σε σχέση με τη βιωσιμότητα των δομών που υπάρχουν στην Ελλάδα για τη στήριξη των γυναικών που πέφτουν θύματα βίας.

Για το κρίσιμο ζήτημα του δημογραφικού, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής δήλωσε ότι στις αρχές του 2024 θα είναι έτοιμο το Εθνικό Σχέδιο δράσης για την αναχαίτιση του προβλήματος σε βάθος χρόνου. Προς τη κατεύθυνση αυτή θα ενεργοποιηθεί πλατφόρμα, μέσω της οποίας φορείς θα μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους.

Αναφερόμενη σε ζητήματα ισότητας φύλων δήλωσε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ενώ έστειλε το δικό της μήνυμα στις γυναίκες.

Η Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα συναντήθηκε το πρωί με γαλάζια στελέχη στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου ενώ το βράδυ θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση του ΙΤΕ με θέμα «40 χρόνια ΙΤΕ: Τιμώντας τη γυναίκα στην Έρευνα».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ