Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη: Πίνακας έπεσε πάνω σε καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολειο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθηγήτρια στο ΕΠΑΛ Βρυσών του νομού Χανίων καταπλακώθηκε από πίνακα την ώρα, που έκανε μάθημα στα παιδιά.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ευστρατία Βερυκάκη, τραυματίστηκε και όπως λένε οι συνάδελφοί της «πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό τραυματισμού που οφείλεται στις προβληματικές υποδομές των σχολείων».

Τα περιστατικά τραυματισμών εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών μέσα στα σχολεία δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο και κατά κύριο λόγο οφείλονται στην εγκατάλειψη των δημόσιων σχολείων και στην ελλιπή συντήρηση των υποδομών από τους δήμους. Κάπως έτσι τραυματίστηκε το 2021 και καθηγήτρια του 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης από την πτώση συρόμενης καγκελόπορτας της αυλής του σχολείου που την καταπλάκωσε προκαλώντας της κακώσεις στα πλευρά και διάσειση.

Ο προχτεσινός τραυματισμός της καθηγήτρια στο ΕΠΑΛ της Κρήτης προκάλεσε την αντίδραση της ΕΛΜΕ Χανίων η οποία ζητά «ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για να μη θρηνήσουμε θύματα. Το «πάμε κι όπου βγει», καθημερινά πλέον αποδεικνύεται φράση που ταιριάζει στην κακή κατάσταση πολλών σχολείων της χώρας».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Ως ΕΛΜΕ Χανίων έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια που καθημερινά συνυπάρχουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές. Η φράση ‘από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα’ ακούγεται όλο και συχνότερα στο γραφείο των καθηγητών αποτυπώνοντας την κατάρρευση των δημόσιων υποδομών και την απαξίωση τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δημοτικές αρχές, στην ευθύνη των οποίων έχει περιέλθει η βιωσιμότητα των σχολικών κτιρίων. Μόνο που καμιά φορά η τύχη δεν φτάνει για να μην γίνει το κακό. Έτσι, προχθές, το μέλος του σωματείου μας, αναπληρώτρια και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο Χανίων, Βερυκάκη Ευστρατία καταπλακώθηκε από τον σχολικό πίνακα στο ΕΠΑΛ Βρυσών την ώρα που έκανε μάθημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί! Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στην συναδέλφισσα με κάθε τρόπο, ενώ καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας. Στηλιτεύουμε την αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας, δικαιούνται μόλις 15 μέρες αναρρωτική άδεια… Να μην « πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία! Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι! Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα!!

Ο τραυματισμός καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη και μαθητή στην Άμφισσα

Τον Σεπτέμβριο του 2021 καθηγήτρια του 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση συρόμενης καγκελόπορτας της αυλής του σχολείου που την καταπλάκωσε προκαλώντας της κακώσεις στα πλευρά και η οποία νοσηλεύτηκε με διάσειση και κακώσεις στα πλευρά, ενώ ήταν θαύμα που εκείνη την στιγμή δεν υπήρχαν παιδιά στο σχολείο. Τότε η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει από την κυβέρνηση και τον Δήμος Θεσσαλονίκης να καταγράψουν όλα τα προβλήματα στα κτίρια και τις υποδομές των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής. Κάτι ανάλογο είχε γίνει με μαθητή στο Μουσικό σχολείο της Άμφισσας. Την ώρα που το παιδί ήταν στο σχολείο, έπεσε η μεγάλη κεντρική πόρτα του κτιρίου και καταπλάκωσε τον μαθητή, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά και μόνο από καθαρή τύχη, δεν τραυματίστηκε άλλος μαθητής.

Πηγή: ethnos

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ