Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Σοκ στα Χανιά: Καθαρίστρια ξυλοκοπήθηκε από γονείς μαθητή

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα σοκαριστικό περιστατικό καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Χανίων. Καθαρίστρια ξυλοκοπήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από γονείς μαθητή στο ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου και μάλιστα μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, το περιστατικό συνέβη όταν γονείς πήγαν στο σχολείο προκειμένου να παραπονεθούν για τη χαμηλή βαθμολογία του παιδιού τους.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε έντονο διαπληκτισμό στον προθάλαμο του σχολείου, παρουσία μαθητών και κατέληξε σε επίθεση και προπηλακισμό καθαρίστριας πού εκείνη την στιγμή ήταν παρούσα.

Σε μέτρα καλεί το Εργατικό Κέντρο

Οι ακριβείς συνθήκες που ώθησαν τον εκτός εαυτού γονέα να επιτεθεί στην καθαρίστρια δεν είναι σαφείς. Πάντως, στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι «τέτοια περιστατικά βίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα βοηθητικό προσωπικό όπως είναι η συνάδελφος καθαρίστρια η οποία εργάζεται για ένα μεροκάματο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για 9 μόνο μήνες και μάλιστα μπροστά σε άλλους μαθητές».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται «η ανάγκη αφύπνισης κοινωνίας και πολιτείας, προκειμένου να υπάρξει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές».

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όπως οι προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ