Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Όταν τα Αμερικανάκια από τη Βάση της Σούδας έκλεβαν κουβέρτες από το πλοίο της ΑΝΕΚ | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

1976 και με τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα στο πικ, Αμερικανοί στρατιωτικοί από τη βάση της Σούδας γίνονται είδηση στην εφημερίδα «Απογευματινή» γιατί έκλεψαν κουβέρτες και προκάλεσαν ζημιές στην καμπίνα του πλοίου της ΑΝΕΚ «Κάντια» από Ηράκλειο προς Πειραιά.

Στον απόηχο της παρουσίας του πληρώματος του «Φόρντ» στα Χανιά και της αναστάτωσης που προκλήθηκε, το zarpanews παρουσιάζει το δημοσίευμα της 16ης Οκτωβρίου 1976.

47 χρόνια μετά, μπορεί ο κόσμος να έχει αλλάξει ραγδαία και ακόμα και το πλοίο της ΑΝΕΚ να προκαλεί νοσταλγία πια μα δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει και τις ομοιότητες του τότε με το σήμερα…

Εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» 16 Οκτωβρίου 1976

«Επεισόδια έγιναν χθες το πρωί στον προβλήτα του λιμένος Πειραιώς μεταξύ του Έλληνος πλοιάρχου του οχηματαγωγού «Κάντια» κ. Στ. Σαριδάκη και ομάδας Αμερικανών που ταξίδευσε από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η ομάδα των Αμερικανών στρατιωτικών από την βάσι των Χανίων με πολιτικά ρούχα – κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με το «Κάντια» προκάλεσαν υλικές ζημιές στις καμπίνες που έμειναν (έσπασαν καθρέπτες, καρέκλες, κομοδίνα κλπ.) και πήραν και 11 κουβέρτες.

Σε παρατήριση του πλοιάρχου για τις ζημιές και την κλοπή των κουβερτών ο επί κεφαλής των Αμερικανών Τζέιμς Ώστεν τον εξύβρισε. Τότε ο Έλληνας πλοίαρχος κάλεσε την λιμενική αστυνομία, η οποία έκανε έρευνα στο πούλμαν των Αμερικανών και βρήκε οκτώ από τις ένδεκα κουβέρτες.

Ο πλοίαρχος του «Κάντια» υπέβαλε μήνυση εναντίον των Αμερικανών για εξύβριση, φθορά ξένης περιουσίας και κλοπή.

Μετά τα επεισόδια ο πλοίαρχος κ. Στυλ. Σαριδάκης δήλωσε ότι μέλος του πληρώματος του «Κάντια» βρήκε στο κατάστρωμα και παρέδωσε το πορτοφόλι Αμερικανού με 600 δολάρια και 1.000 δραχμές. Το παρέδωσε ο πλοίαρχος στον Αμερικανό που το είχε χάσει.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ