Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κρήτη: Έκανε δωρεά την αρχιτεκτονική μελέτη και θα… αλλάξει η εικόνα της παραλίας!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την υπογραφή των αρχιτεκτόνων που άλλαξαν όψη στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης, φέρει η μελέτη για την ανάπλαση του Δυτικού παραλιακού μετώπου των Χανίων από το «χέρι» και το παλιό Ξενία μέχρι την Νέα Χώρα όπου θα συναντήσει την ανάπλαση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η αρχιτεκτονική μελέτη, αποτελεί δωρεά του επιχειρηματία του τουρισμού, Γιώργου Τσιλεδάκη,  Strategic Development Manager των πολυβραβευµένων Corissia Hotels & Resort, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή ενώ έχει αποκτήσει και οικόπεδο στους χώρους της πρώην ΑΒΕΑ, το οποίο έχει αφήσει σε δημόσια χρήση και χρησιμοποιείται για στάθμευση, μέχρι την αξιοποίησή του.

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων καλείται στην σημερινή του συνεδρίαση να εγκρίνει την αποδοχή της δωρεάς της μελέτης που εκπόνησαν οι  Πρόδρομος Νικηφορίδης και  Bernard Cuomo, ώστε να προχωρήσει η φάση των εγκρίσεων και να ενταχθεί προς χρηματοδότηση το έργο, ώστε να μπει σε τροχιά δημοπράτησης.

Στόχος της μελέτης είναι η ανάκτηση του δημόσιου χώρου της περιοχής που μετά την ανάπλαση θα μετατραπεί από χώρος απλής διέλευσης σε χώρο αναψυχής, ανάπαυλας, ζωής και δημιουργίας.

Τι προβλέπει η μελέτη

Σύμφωνα με τους μελετητές, η περιοχή μελέτης εκτείνεται από την πλατεία Τάλω και φθάνει μέχρι την οδό Πετρώφ, εκεί που ξεκινά η ανάπλαση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Περιλαμβάνει την Ακτή Κανάρη, την περιοχή της πλατείας Τάλω, κάποια παλαιότερη εγκατάσταση του Ξενία, περιοχές πέριξ του Κολυμβητηρίου και την Ακτή Παπανικολή. Η σημερινή κατάσταση της περιοχής είναι κακή, οι πεζοί την διασχίζουν βιαστικά στριμωγμένοι σε στενά πεζοδρόμια με πολλά εμπόδια. Ταυτόχρονα τίποτα δεν τους κρατά στην περιοχή επειδή δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές και ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός.

Ξεκινώντας από την πλατεία Τάλω την οποία αναμορφώνουμε προκειμένου να αυξήσουμε το πράσινο και να εγκαταστήσουμε χώρους περιπάτου και αναψυχής. Στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην αναψυκτηρίου του ξενοδοχείου Ξενία προτείνουμε νέες διαμορφώσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση για όλους και ταυτόχρονα δημιουργείται χώρος εκδηλώσεων και περίπατος πάνω στην παλιά προβλήτα.

Η Ακτή Κανάρη και η Ακτή Παπανικολή επανασχεδιάζεονται προκειμένου να αυξηθεί το εύρος των πεζοδρομίων ενώ σε τμήμα της Ακτής Κανάρη δημιουργείται ένα μεγάλο ξύλινο ντεκ  που αυξάνει σημαντικά τους χώρους πρόσβασης, επικοινωνίας των επιμέρους περιοχών και βεβαίως αυξάνει τους χώρους αναψυχής.

Σημαντικό ζητούμενο της πρότασης είναι η πολυεπίπεδη αναζήτηση μίας νέας αστικότητας, η μετατροπή της περιοχής από τόπο βιαστικής διέλευσης σε τόπο ζωής και δημιουργίας.

Οι λότζιες της πλατείας Τάλω, η πλατεία του Ξενία, ο περίπατος πάνω στη θάλασσα, το ξύλινο ντεκ της Ακτής Κανάρη, η προβλήτα της άθλησης στο Κολυμβητήριο, οι επιμέρους διαμορφώσεις της Ακτής Παπανικολή και τέλος το Πειραματικό Πάρκο στο οικόπεδο της ΑΒΕΑ είναι οι βασικοί των Χανίων, της Νέας Χώρας.

Δείτε τις φωτογραφίες στο zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ