Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κρήτη: Απίστευτο περιστατικό με πρωτόγνωρη επίθεση ακτινολόγου σε ειδικευόμενη ιατρό!

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
10 Shares

Μια απίστευτη καταγγελία και μάλιστα από ιατρό (τα στοιχεία του οποίου έχει στη διάθεσή του το Flashnews.gr) έγινε στο Flashnews και με αφορμή τη δημοσιοποίηση της δυσάρεστης είδησης ότι ένας 18χρονος Χανιώτης βρίσκεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείο Χανίων, μετά από σοβαρό τροχαίο την Κυριακή (7/8) τα ξημερώματα, στο Δαράτσο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικό του νοσοκομείου Χανίων ο 18χρονος και εξετάστηκε από ειδικευόμενη χειρουργό που είχε εφημερία, η τελευταία διαπίστωσε (με την επιστημονική της κατάρτιση και γνώση) ότι απαιτείται αξονική τομογραφία στο θύμα του τροχαίου για να διαπιστωθεί και να εξακριβωθεί πλήρως, η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Εύλογα λοιπόν η ιατρός επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο του νοσοκομείου (που είναι και επιμελητής) ώστε να διενεργηθεί άμεσα η διαδικασία της αξονικής τομογραφίας, η οποία θα φανέρωνε την κατάσταση της υγείας του μετά το σοβαρό τροχαίο.

Να σημειωθεί ότι εκείνη τη στιγμή το 18χρονο θύμα του τροχαίου ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και οι γιατροί προσπαθούσαν να τον σταθεροποιήσουν.

Αρνητικός ο ακτινολόγος να κάνει την αξονική!

Όπως καταγγέλλεται στο Flashnews, η απάντηση του ακτινολόγου στην ειδικευόμενη χειρουργό ήταν αφενός αρνητική, αφετέρου προσβλητική και υποτιμητική για την ιατρό που “τόλμησε” (ούσα άπειρη ακόμα) να “ενοχλήσει” τον πιο έμπειρο συνάδελφό της.

Η ιστορία έχει και συνέχεια, αφού όπως τονίζεται στην καταγγελία που έχουμε στη διάθεσή μας, ο ακτινολόγος μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και επιτέθηκε φραστικά στην ιατρό, ενώ μάρτυρες δηλώνουν ότι πήγε να τις επιτεθεί και να τη χτυπήσει, με έναν συνοδό ασθενούς να λειτουργεί, στην κυριολεξία, “πυροσβεστικά”.

Εν τέλει, και αφού υπερίσχυσαν οι ψυχραιμότεροι, τα πνεύματα ηρέμησαν, έγινε η αξονική απεικόνιση με την οποία απεδείχθη ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα, εσωτερικά και σε ζωτικά όργανά του, συνεπώς οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο. Πλέον η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, ωστόσο, ο καταγγέλλων διερωτάται (όπως και εμείς) τι θα συνέβαινε αν δεν γινόταν η αξονική απεικόνιση.

Ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου – Διετάχθη ΕΔΕ

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργο Μπέα, ο οποίος ήταν απίστευτα ενοχλημένος από το συγκεκριμένο συμβάν, για το οποίο ενημερώθηκε με “εμπιστευτικό πρωτόκολλο”.

Όπως μας τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία όλων των, εκ του νόμου, προβλεπόμενων ενεργειών.

Εν προκειμένω, ο κ. Μπέας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) την οποία θα διενεργήσει ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Χαρίτωνας Παπαδάκης για τη διερεύνηση διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος. Γίνεται συλλογή στοιχείων και εφόσον επιβεβαιωθούν θα προκύψει και η λήψη των σχετικών αποφάσεων για το συγκεκριμένο συμβάν.

Σημειώνεται επίσης ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, πέραν της αναφοράς, έλαβε γνώση του περιστατικού και από την ίδια την ειδικευόμενη ιατρό με την οποία επικοινώνησε.

Εν κατακλείδι, όπως μας τόνισε ο καταγγέλλων ιατρός, τέτοιου είδους περιστατικά είναι πολύ συχνά σε πολλά νοσοκομεία όλης της Επικράτειας, με ειδικευόμενους ιατρούς να πέφτουν θύματα “ιατρικού bullying” από πιο έμπειρους συναδέλφους τους. Κι όλα αυτά, με τους πολίτες να είναι εκτεθειμένοι…

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap