Βρειτε μας στα Social Media
 

Δημοσιεύτηκε

στις

Νοσταλγία και ρομαντισμός είναι δύο από τα συναισθήματα που αμέσως νιώθουμε όποτε παρακολουθούμε σύντομα αρχειακά βίντεο από το παρελθόν της Κρήτης. Το σπουδαία αρχείο της Aylon Film  μας εκπλήσσει ευχάριστα με κάθε νέα του ανάρτηση στο youtube αφού μας «ταξιδεύει» νοερά σε μερικά από τα πιο γνωστά μέρη του νησιού μέσα από πλάνα που είναι τραβηγμένα πριν από δεκαετίες. Η πιο πρόσφατη δημοσίευση μας προσφέρει μια ρομαντική βόλτα στο Παλιό Λιμάνι Χανίων το 1978…

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Στο μακρινό 1978, το γραφικό παλιό λιμάνι ήταν εντελώς διαφορετικό όσον αφορά την εικόνα που έβλεπε ο επισκέπτης, αλλά η ομορφιά ήταν αντίστοιχη και ίσως ακόμη πιο έντονη. Η ηρεμία σε σύγκριση με το σήμερα, ο πιο απλός χαρακτήρας των επιχειρήσεων και η διάχυτη αίσθηση της  ισορροπίας ανάμεσα σε παράδοση και εκμοντερνισμό συνέθεταν ένα περιβάλλον που κέρδιζε θετικές εντυπώσεις.

Οι καλοκαιρινές εικόνες που αποτυπώνει το βίντεο ενός περιηγητή της τότε εποχής μας φέρνουν λίγο πιο κοντά με τους λιγοστούς τουρίστες που απολάμβαναν το παλιό λιμάνι Χανίων, την χαλάρωση νεαρών ζευγαριών πλάι στη θάλασσα και τη στάση για καφεδάκι σε μαγαζιά της προκυμαίας που αποτελεί αγαπημένη βόλτα μέχρι και σήμερα.

Εικόνες και στιγμές από το παρελθόν που μας γεμίζουν όμορφα συναισθήματα…

χανιά
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap