Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Χανιά: Πού οφείλεται η βουή και το τράνταγμα τζαμιών τις τελευταίες μέρες

Δημοσιεύτηκε

στις

Χανιά
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι βουές που ακούγονται από χθες και συνεχίζονται και σήμερα σε διάφορες περιοχές των Χανίων, συνοδευόμενες από έντονο τράνταγμα τζαμιών έχουν θορυβήσει πολλούς κατοίκους οι οποίοι επικοινώνησαν με το flashnews ζητώντας να μάθουν τι μπορεί να συμβαίνει.

Μιλώντας στο flashnews.gr o Καθηγητής Γεωφυσικής και Γεωθερμίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φίλιππος Βαλλιανάτος ανέφερε ότι βάσει των καταγραφών που μπορεί να δει κάθε πολίτης στη σελίδα του Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης και Γεωκαταστροφών, πρόκειται για αποτέλεσμα ανθρωπογενούς διαστηριότητας και όχι σεισμογενούς.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί, οι βοές αυτές και το συνοδευόμενο τράνταγμα έχουν καταγραφεί και φαίνονται ως μικρά κόκκινα σημαδάκια (στην κόκκινη γραμμή που αναγράφει ώρα 6.00 GMT, δηλαδή στις 8.00 ώρα Ελλάδα και χωρίζεται ανά 5 λεπτα).

Αναζητώντας τον ανθρωπογενή παράγοντα στον οποίο οφείλεται το φαινόμενο, όλα δείχνουν ότι πιθανόν να πρόκειται για εκτέλεση βολών.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το flashnews.gr από το Λιμεναρχείο Χανίων και χθες και σήμερα εκτελέστηκαν και εκτελούνται βολές.

Ειδικότερα, χθες εκτελέστηκαν βολές στην περιοχή Καραβια από τις 8.00 – 15.00. Η περιοχή βρίσκεται στο Μυρτώο Πέλαγος.

Σήμερα, πραγματοποιούνται σε δυο περιοχές βολές και συγκεκριμένα στην περιοχή Καραβια από τις 8.00 – 15.00 καθώς και στο Πεδίο Βολής Μάλεμε επίσης από 8.00 – 15.00

Ο Καθηγητής Γεωφυσικής και Γεωθερμίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φίλιππος Βαλλιανάτος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ