Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Χανιά: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ το κόστος των ζημιών από φωτιά στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Δημοσιεύτηκε

στις

φωτιά
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ύφεση η φωτιά στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) Χανίων, στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης, όπου εκδηλώθηκε στις 5 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ωστόσο, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο χώρο και συγκεκριμένα έξι πυροσβεστικά με 15 πυροσβέστες, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο και στο υπόστεγο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και πήρε αμέσως έκταση με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ζημιές σε τμήματα των εγκαταστάσεων της ΔΕΔΙΣΑ.

Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν εργαζόμενοι. Το κόστος των ζημιών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ, καθώς οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί μεγάλη και εκτεταμένη καταστροφή. Ωστόσο, όπως είπε, “υπάρχει plan b για τη λειτουργία της παραλαβής και τη διαδικασία της ανακύκλωσης, με δυσχέρεια φυσικά, αλλά θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα με τα απορρίμματα”.

Αυτό που άμεσα πρέπει να εξεταστεί είναι οι τρόποι αποκατάστασης των ζημιών και η χρηματοδότηση, είπε ο κ. Τσαπάκος, “για να έρθει η ΔΕΔΙΣΑ στην πρότερη κατάσταση λειτουργίας της, με το τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει”.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ