Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Αυτοκίνητα τέλος στο Ελαφονήσι!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ελαφονήσι από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης, ίσως και της Ελλάδος, είναι ένα μοναδικό κομμάτι γης που αναδύεται από την θάλασσα σε ένα τοπίο που δεν  συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο.

Σήμερα οι τουρίστες παραβιάζουν την απομονωμένη ομορφιά του και την αισθητική της φύσεως, με την πολυχρωμία και την πολύβουη παρουσία τους.

«Χρειάζεται να σεβαστούμε το περιβάλλον και δεν μας σταματά το πολιτικό κόστος, προκειμένου να βάλουμε μια τάξη», τονίζει ο δήμαρχος Κισσάμου Χανίων Γιώργος Μυλωνάκης.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απαγορεύεται πλέον η είσοδος οχημάτων στην προστατευμένη περιβαλλοντικά ζώνη. Οι επισκέπτες θα αφήνουν τα οχήματά  τους σε 500-600 μέτρα ύψος, σε πάρκινγκ που θα λειτουργεί για αυτόν τον σκοπό.

Ελάχιστες εξαιρέσεις αφορούν πυροσβεστικά και νοσοκομειακά οχήματα ή τα ΑμΕΑ  που θα μετακινούνται με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όσον αφορά τα τουριστικά λεωφορεία θα σταθμεύουν επίσης στο πάργκινγκ. Είναι μια από τις τρεις ξεχωριστές περιοχές που χρειάζονται προστασία, όπως ο Μπάλος και η Φαλάσαρνα, σημειώνει ο κ. Μυλωνάκης.

Για την φύση ήταν μάλλον ατυχία ότι ανακάλυψαν οι άνθρωποι το Ελαφονήσι και έγινε τόπος κοσμοσυρροής. Παραμένει προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 για την ξεχωριστή  χλωρίδα και πανίδα του. Ελάχιστοι γνωρίζουν και σέβονται τους κανόνες, που απαγορεύουν φεύγοντας να παίρνουν ή να καταστρέφουν φυτά, οστρακοειδή, ακόμη και νεκρά κοχύλια. Είναι αυτά άλλωστε που δίνουν τόσα διαφορετικά χρώματα στα νερά και δημιουργούν χαμηλούς αμμόλοφους μέσα στο νερό.

Ευτυχώς κοντά στο Ελαφονήσι υπάρχει ακόμη μια παραλία που είναι αρκετά δυσπρόσιτη και ελάχιστοι την έχουν ανακαλύψει ή είναι διατεθειμένοι να περάσουν από εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων για να την προσεγγίσουν.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ