Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Μπράβο στον Δήμο Γαύδου – Μοίρασε καυσόξυλα σε όλους τους κατοίκους του νησιού!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρωτοβουλία του Δήμου Γαύδου, φέτος (2022-’23) για πρώτη φορά και με την άδεια του δασαρχείου κόπηκαν αρκετά πευκόδεντρα τα οποία είτε είχαν ξεραθεί, είτε ενείχαν τον δια γυμνού οφθαλμού φόβο να καταπέσουν προκαλώντας φθορές ή ακόμα και να αποτελέσουν εύφλεκτη ύλη για πυρκαγιά.

Τα κομμένα δέντρα τεμαχίστηκαν και μοιράστηκαν στους κατοίκους του νησιού προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα στις σόμπες και στα τζάκια τους, με σκοπό να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις κρύες μέρες της εποχής.

Ήδη έχουν καλυφθεί όλα τα αιτήματα των νοικοκυριών της, ενώ έχει αποθηκευτεί περίπου άλλη τόση ποσότητα, ώστε να μοιραστούν κατά το τελείωμα της πρώτης δόσης.

Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο μιας φιλότιμης προσπάθειας εκ μέρους του Δήμου προκειμένου να υπάρχει στο ακριτικό νησί μας Κοινωνική Συνοχή, κάτι που διαφαίνεται ελέω της επίδρασης που έχει το σύνολο του έργου μας στην τοπική κοινωνία σε συνάρτηση με τις ιδιαίτερες συνθήκες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι.

Ως Δήμος μέσα από την κίνησή μας αυτή καταφέραμε –τουλάχιστον- να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στην ανεξέλεγκτη ενεργειακή κρίση κάνοντας πράξη τη ζεστασιά που όλοι ως άνθρωποι δικαιούμαστε!

γαύδος ξύλα

Υποψηφιότητα για Πανευρωπαϊκό βραβείο Καινοτομίας στην Πολιτική

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αυτή του την πρωτοβουλία ο Δήμος Γαύδου είναι υποψήφιος στο πλαίσιο των Πανευρωπαϊκών Βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική για το βραβείο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και για το βραβείο Τοπικής Ανάπτυξης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ