Βρειτε μας στα Social Media
 
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

127 Shares

Είναι ένας τόπος που σε καθηλώνει με την άγρια ομορφιά του και αξίζει κάθε λεπτό πεζοπορίας με απίστευτη θέα στο Κρητικό Πέλαγος. Οι απόκρημνες χαράδρες του φαραγγιού του Αμπά στο άκρο των Αστερούσιων Ορέων, 53 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου, είναι ένα σημείο που ο νους σταματά και αφήνεται να απολαμβάνει το μεγαλείο της φύσης που συγκλονίζει με τις εικόνες που προσφέρει. Ανάμεσα στα συγκλονιστικά ψηλά βράχια του φαραγγιού πέφτει με ορμή ο επιβλητικότατος καταρράκτης Αμπάς που είναι ο δεύτερος σε ύψος στην Ελλάδα! 

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Το θέαμα με το νερό να πέφτει από τα 145 μέτρα είναι απίστευτο και μόνο όποιος το έχει δει από κοντά μπορεί να νιώσει τα συναισθήματα που σου προκαλεί η ατμόσφαιρα. Οι κοφτές πλαγιές, το απέραντο γαλάζιο σε απόσταση αναπνοής και η αίσθηση ελευθερίας που σου μεταφέρει η περιοχή είναι στοιχεία που έχουν ανεκτίμητη αξία.

Και για όσους απορούν για το ασυνήθιστο όνομα “Αμπάς”, το έχει πάρει από το ”Αββας” που σημαίνει ιερέας καθώς στην βάση του καταρράκτη είχε ζήσει κάποτε ένας μοναχός…

Ο γνωστός κινηματογραφιστής Νίκος Σάραντος που συχνά μας εντυπωσιάζει με τις παραγωγές του από κάθε περιοχή του νησιού, αυτή τη φορά περπάτησε με τεράστια προσοχή μέχρι το σημείο που δεσπόζει ο καταρράκτης Αμπάς και μας χάρισε ένα εντυπωσιακότατο βίντεο με πλάνα από το drone του.

Παραγωγή βίντεο: Νίκος Σάραντος

αμπά
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap