Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Σάλος ξέσπασε με την αλβανική σημαία που σηκώθηκε σε σχολείο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αλβανική σημαία δίπλα στην ελληνική, που μάλιστα έχει κατέβει από τον ιστό της, μέσα σε σχολείο. Η εικόνα προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις, στο 1ο Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά.

Όπως είπε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά Στέλιος Ζερβάκης, από την Αλβανική Κοινότητα Χανίων έχει υπάρξει αίτημα για την διδαχή της Αλβανικής γλώσσας σε παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς, τα οποία ζουν στα Χανιά και τα οποία δεν την γνωρίζουν.

Το αίτημα έγινε δεκτό από τις αρμόδιες αρχές και την σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων και χθες Κυριακή, θα ξεκινούσαν τα μαθήματα σε συγκεκριμένη αίθουσα του σχολείου παρουσία εκπροσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες του Αλβανικού Προξενείου και των τοπικών αρχών.

Για το λόγο αυτό υπάρχει η Αλβανική με την Ελληνική σημαία έξω από αίθουσα του σχολείου, στην οποία μάλιστα θα πραγματοποιούνταν χθες Κυριακή πρώτη ημέρα τα συγκεκριμένα μαθήματα, που αξίζει να σημειωθεί γίνονται και σε άλλα σχολεία της ενδοχώρας των Χανίων.

Οι εικόνες με την αλβανική σημαία στο σχολείο

Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, ζητώντας τα μαθήματα των ατόμων αυτών να μην συνεχιστούν στο σχολείο τους.

Αφενός, ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι η Ελληνική σημαία κατέβηκε από τον ιστό της και βρέθηκε δίπλα σε μια σημαία άλλου κράτους, θεωρώντας την πράξη προσβλητική για το σύμβολο της χώρας και αφετέρου, όπως προσθέτουν τα παιδιά, ο προαύλιο χώρος του σχολείου γέμισε απορρίμματα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Συμβουλίου

Πηγή:pentapostagma.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ