Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Άγιος Φανούριος: Μια μικρή όαση στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Άγιος Φανούριος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες πιστοί, αναμένεται να συρρεύσουν σήμερα, ανήμερα της μεγάλης γιορτής του Αγίου Φανουρίου, σε όλους τους ναούς – και στην Κρήτη – όπου εορτάζεται η χάρη του.

Για μια ακόμη χρονιά, τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αναμένεται να έχει το εκκλησάκι του Αγίου, στην Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνου, εκεί που από πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν να καταφθάνουν οι πρώτοι πιστοί.

Μια μικρή όαση και ένα αθέατο καταφύγιο

Ακόμη όμως και για εκείνους που δεν ψάχνουν θρησκευτικούς λόγους προκειμένου να κάνουν ένα ιδιαίτερο προσκύνημα, αλλά θέλουν απλά να θαυμάσουν τη φύση, το όμορφο γραφικό εκκλησάκι προσφέρεται για εξορμήσεις και προσφέρει γαλήνη στον επισκέπτη.

Το εκκλησάκι βρίσκεται στο 27ο χιλιόμετρο για όσους κινούνται από Χανιά προς το Ρέθυμνο, αλλά είναι καλά «κρυμμένο» πίσω από τα δέντρα.

Αποτελεί μια μικρή – αθέατη από την εθνική οδό – «όαση» που ηρεμεί κάθε ταξιδιώτη ο οποίος αναζητά μια σύντομη ανάπαυλα.

Το Daynight.gr βρέθηκε στο ξακουστό εκκλησάκι και σας μεταφέρει -όσο αυτό είναι δυνατόν- λίγη από την γαλήνη της περιοχής…

 

Ένα καταφύγιο για όσους θέλουν να ηρεμήσουν ψυχικά συνεχίζοντας με μεγαλύτερη δύναμη την καθημερινότητα…

 

Μιλούν για αμέτρητα θαύματα…

Πάντως οι πιστοί έχουν πολλά να αφηγηθούν. Όπως αναφέρουν πολλοί θυμούνται ακόμη το περιστατικό του Χανιώτη ο οποίος έπασχε από καρκίνο και υποστηρίζει ότι ονειρεύτηκε τον Άγιο Φανούριο που του ζητούσε να φέρει το αντίγραφο της εικόνας από τη Ρόδο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη το έπραξε, χωρίς όπως λέει να γνωρίζει ότι ήταν πολύ καιρό επιθυμία του εφημέριου να μεταφερθεί στο εκκλησάκι η εν λόγω εικόνα. Όπως αναφέρεται από πιστούς, ο άνδρας που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας συνεχίζει να ζει και εργάζεται στα Χανιά…

Ο 67χρονος εφημέριος με συγκίνηση κάνει λόγο για τον Άγιο Φανούριο που ανταποκρίνεται άμεσα στη βοήθεια που ζητούν οι πιστοί και οι προσκυνητές και δίνει τη δύναμή του, χαρίζοντας ένα από τα αμέτρητα θαύματα που περιγράφονται από «στόμα σε στόμα».

Πολλοί έχουν να θυμηθούν τους δύο άντρες που ακόμα επιστρέφουν κάθε χρόνο στο εκκλησάκι με αρτοπλασία καθώς όταν ήταν φαντάροι είδαν το «χάρο με τα μάτια τους» αλλά σώθηκαν.

Οι φαντάροι οδηγούσαν στην εθνική και έτρεχαν με ταχύτητα προς τα Χανιά για να φτάσουν εγκαίρως στη μονάδα, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με άλλο αυτοκίνητο. Όλοι σχολίασαν ότι θα έπρεπε να είχαν σκοτωθεί βλέποντας το διαλυμένο αυτοκίνητο. Σώθηκαν όμως κατά ανεξήγητο τρόπο…

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ