Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

6740 υποψήφιοι από την Κρήτη στη «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοίγει αύριο, Πέμπτη, η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων, όπου λαμβάνουν μέρος 6740 υποψήφιοι από την Κρήτη.

Η αρχή γίνεται με τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ και το μάθημα Νέα Ελληνικά.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι, την Παρασκευή 31 Μαΐου, εξετάζονται στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να κυλήσουν όλα ομαλά. Πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες θα είναι σε εγρήγορση και, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα.

Οι υποψήφιοι από την Κρήτη

Όπως είχε γράψει το Cretalive, η κατανομή των υποψηφίων από την Κρήτη έχει ως εξής:

υποψήφιοι πανελλαδικές

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ελένη Μαράκη Μπελαδάκη, σε μήνυμά της, αναφέρει τα εξής:

«Ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την φετινή σχολική χρονιά, μια περίοδος ιδιαίτερης σημασίας για τους τελειόφοιτους μαθητές και τις μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας μας αλλά και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για μια δοκιμασία γνώσεων, αντοχής και ωριμότητας, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την υλοποίηση των ονείρων τους.

Αναγνωρίζουμε την αφοσίωση και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι μαθήτριες και οι μαθητές μας όλα αυτά τα χρόνια με στόχο την επιτυχία τους στις εξετάσεις και οφείλουμε να συγχαρούμε όλες και όλους ανεξαιρέτως για την ως εδώ πορεία τους.

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η  ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα,  οργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση» την Τρίτη 16 Απριλίου, όπου έγινε προσπάθεια να εστιάσουμε στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων και τις συνέπειές του.  Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που να προάγει την κριτική σκέψη, την αυτενέργεια και την ατομική ανάπτυξη των μαθητών, εφοδιάζοντάς τους με τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής.

Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελεί συλλογικό έργο. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, οφείλουμε να συνεργαστούμε για την επίτευξη του κοινού μας στόχου: την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και την εξέλιξη των μαθητών σε ισορροπημένες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Στηρίζουμε τις υποψήφιες και τους υποψήφιους αλλά και τις οικογένειές τους σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και υπενθυμίζουμε ότι η αξία τους ως άνθρωποι δεν κρίνεται από κανενός είδους βαθμολογία, καθώς υπερβαίνει κατά πολύ τα άψυχα νούμερα. Κάθε μαθητής, κάθε μαθήτρια, αποτελεί μια μοναδική οντότητα, φέρει μέσα του ένα σύνολο ταλέντων, δεξιοτήτων και δυνατοτήτων. Η αληθινή αξία τους δεν μετριέται με γραπτές δοκιμασίες, αλλά αντικατοπτρίζεται στον χαρακτήρα, στην καλοσύνη, στην επιμονή και στην αστείρευτη προσπάθεια που καταβάλλουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Εξάλλου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν ένα μέσο, όχι αυτοσκοπός.
Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλες και όλους!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ