Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

140 παραλίες κι ένα ξενοδοχείο στα Χανιά για γυμνιστές (φωτογραφίες)

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σε παράδεισο των απανταχού γυμνιστών αναδεικνύεται η Κρήτη με 140 και πλέον παραλίες να προσφέρονται για μπάνιο χωρίς μαγιό ενώ κοντά στα Σφακιά λειτουργεί και το μοναδικό ξενοδοχείο γυμνιστών το «Βριτόμαρτυς».

Κάποιες από τις παραλίες τις οποίες επιτρέπεται ο γυμνισμός βρίσκονται τις περιοχές: Παλαιόχωρα, Σούγια, Αγία Ρουμέλη, Άγιος Παύλος, Γλυκά Νερά, Φιλάκι, Πλακιάς, Αμμούδι, Σκοινάρια, Δαμνόνι, Μάρμαρα, Κομμός, Καλαμάκι, Κεδρόδασος, Χερσόνησος, Λέντας, Γαύδος, Λίγκρες, Τριόπετρα και πολλές άλλες.
gimnismos2
Κάποιες από τις παραλίες τις οποίες επιτρέπεται ο γυμνισμός βρίσκονται τις περιοχές: Παλαιόχωρα, Σούγια, Αγία Ρουμέλη, Άγιος Παύλος, Γλυκά Νερά, Φιλάκι, Πλακιάς, Αμμούδι, Σκοινάρια, Δαμνόνι, Μάρμαρα, Κομμός, Καλαμάκι, Κεδρόδασος, Χερσόνησος, Λέντας, Γαύδος, Λίγκρες, Τριόπετρα και πολλές άλλες.
gimnismos3
Στην Χώρα Σφακίων, μάλιστα, το ξενοδοχείο «Βριτόμαρτυς» λειτουργεί αποκλειστικά για γυμνιστές προσελκύοντας κυρίως αλλοδαπούς επισκέπτες.
Στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου αναφέρονται τα παρακάτω για τις παραλίες γυμνιστών:
 • Η παραλία Φυλακή & κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ανώνυμες μικρές παραλίες
Σε μια μικρή απόσταση απ’την περιοχή του ξενοδοχείου, μπορείτε να βρείτε μία σειρά από όμορφες ήσυχες παραλίες : εκτός απ’τη Φυλακή, την ιδιωτική μας παραλία γυμνιστών που απέχει μόλις 700 μέτρα απ’το ξενοδοχείο και που πρόκειται για μία σχεδιασμένη και επίσημα αναγνωρισμένη περιοχή γυμνιστών, υπάρχουν και άλλες μικρότερες παραλίες, χωρίς όνομα, που δημιουργήθηκαν με τα χρόνια και που είναι προσβάσιμες με τα πόδια μέσ’από μια ευχάριστη διαδρομή στη φύση.
gimnismos4
Οι περισσότερες από τις παραλίες όπου μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία γυμνοί βρίσκονται στη νότια πλευρά της Κρήτης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εκτός από την παραλία Φυλακή, οι υπόλοιπες ΔΕΝ αποτελούν επίσημες παραλίες γυμνιστών οπότε, παρακαλούμε, έχετε το υπόψη σας όταν πηγαίνετε σε κάποια παραλία για να κάνετε ηλιοθεραπεία.
 •  Παραλία Γλυκά Νερά
Υπάρχουν επίσης πολλές παραλίες γυμνιστών που μπορούν κατά κάποιο τρόπο να χαρακτηριστούν ως «τοπικές» και μία από αυτές είναι τα Γλυκά Νερά που, όπως προδίδει το όνομά της, αν σκάψετε στο έδαφος, βγάζει γλυκό νερό.
gimnismos5
Θα τη βρείτε στα μισά του δρόμου ανάμεσα στο Λουτρό και τη Χώρα Σφακίων (απ’το ξενοδοχείο μας μπορείτε να οδηγήσετε για περίπου 3 χλμ και μετά ν’αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε για μιάμιση ώρα ενώ άλλος τρόπος είναι με το καραβάκι). Κάθε εβδομάδα οργανώνουμε εκδρομές και ομάδες επισκέψεων σε αυτήν την παραλία για τους πελάτες μας.
 • Η αμμώδης παραλία Ορθή Άμμος
Μία άλλη που είναι μερικώς γυμνιστική είναι η Ορθή Άμμος, μία αμμώδης παραλία που βρίσκεται στο χωριό Φραγκοκάστελλο, στο τέρμα μιας μεγάλης κοιλάδας με πολύ ζεστό κλίμα, 12 χλμ απ’το ξενοδοχείο μας (περίπου είκοσι λεπτά με το αυτοκίνητο). Είναι διάσημη για τους μεγάλους αμμόλοφους που έχουν σχηματιστεί με τον καιρό και για τα κρυστάλλινα νερά της. Στην παραλία φυσούν δυτικοί άνεμοι αλλά όχι πάρα πολύ. Το ανατολικό μέρος της παραλίας καταλαμβάνεται από γυμνιστές και μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην παραλία είτε περπατώντας για δέκα λεπτά απ’το Φραγκοκάστελλο είτε αφήνοντας το αυτοκίνητό σας πάνω από τους αμμόλοφους.
 • Η αμμώδης παραλία Άγιος Ιωάννης
Παραλία Αγίου Ιωάννη (Γαύδος) – Η παραλία του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού Γαύδος και ψηφίστηκε σαν η δεύτερη καλύτερη παραλία του κόσμου από το Travel Channel το 2007. Ο Άγιος Ιωάννης (η παραλία) βρίσκεται δίπλα σ’ένα μικρό χωριουδάκι δέκα κατοίκων και χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά μεγάλες σπηλιές. Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία, πανσιόν ή άλλες πολυτέλειες παρά μονάχα η θάλασσα, η άμμος και μία πανέμορφη θέα προς το νησί της Κρήτης.
Οργανώνουμε ολοήμερη, γυμνιστική εκδρομή με καραβάκι στη Γαύδο κάθε βδομάδα (διάρκεια ταξιδιού 2,5 με 3 ώρες).
Λίγο πιο μακριά μπορείτε να βρείτε:
 • Παλαιόχωρα
Ένα μέρος της μεγάλης αμμώδους παραλίας χρησιμοποιείται από γυμνιστές. Προς τα ανατολικά, υπάρχει επίσης η παραλία Άνυδροι.
 • Σούγια
Το τελευταίο κομμάτι της παραλίας, στα ανατολικά, το προτιμούν οι γυμνιστές.
 • Αγία Ρουμέλη
Πέρα από την κυρίως παραλία, προς τα ανατολικά, αφού διασχίσετε το ποτάμι της Σαμαριάς.
 • Άγιος Παύλος
Βρίσκεται σε μία απόσταση περπατήματος μίας ώρας ανατολικά της Αγίας Ρουμέλης. Πρόκειται για μεγάλη και σχεδόν ερημική παραλία.
 • Πλακιάς
Μία μεγάλη παραλία με γυμνιστικό τμήμα.
 • Δαμνόνι, Πρέβελη
Η κατάσταση εκεί αλλάζει διαρκώς.
Προς τα ανατολικά υπάρχει μία μεγάλη παραλία που φτάνει ως τον Άγιο Παύλο (δεν πρόκειται για την ίδια περιοχή που αναφέρθηκε παραπάνω). Διαθέτουν μπόλικο χώρο για γυμνισμό.
 • Κομός
Βρίσκεται βόρεια απ’τα Μάταλα και πρόκειται για μία από τις καλύτερες παραλίες γυμνιστών της Κρήτης. Η παραλία Κομός φιλοξενεί θαλάσσιες χελώνες και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ενοχληθούν.
 • Λέντας
Επίσης προσφέρει πολλές δυνατότητες για γυμνισμό.
gimnismos6
Κατά τ’άλλα, η Ανατολική Κρήτη δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για γυμνιστές.
Ούτε η Βόρεια ακτή της Κρήτης προσφέρει πολλά, αν εξαιρέσει κανείς ορισμένους κολπίσκους εδώ κι εκεί.
Μοναδική εξαίρεση είναι η παραλία της Γεωργιούπολης, ανάμεσα στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η αμμώδης παραλία έχει μήκος 9 χλμ και στο ανατολικό τμήμα υπάρχει η δυνατότητα να κάνει κάποιος γυμνισμό.
Εκτός από τις παραλίες που αναφέρονται εδώ, υπάρχουν επίσης πολλοί μικροί όρμοι παντού και περιμένουν να τους ανακαλύψετε.

http://iscreta.gr/

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ