Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Το 2017 θα ξεκινήσει η φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέσα στο 2017 και όχι νωρίτερα- με βάση τα τωρινά δεδομένα- αναμένεται να ξεκινήσει η φιλοξενία των προσφύγων στην Κρήτη.

Αυτή την είδηση γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας Φιλίπ Λε Κλερκ που μετείχε στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης.

Η Περιφερειακή Ένωσης Δήμων διεξήχθη στο Ηράκλειο και έγινε παρουσία συνεργατών του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα

Η συνεδρίαση εγινε σημερα με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα και τη φιλοξενία των προσφύγων με τον κ. Λε Κλερκ να ενημερώνει για τα στοιχεία που υπαρχουν σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων, αλλά και τις δυνατότητες που υπαρχουν για τη φιλοξενία τους και την καθημερινή διαβίωση τους στο νησί.

Επί τάπητος τεθηκε και το θέμα της φιλοξενίας σε διαμερίσματα, τα συμβόλαια επινοικίασης και άλλα σχετικά ζητήματα. Συμφωνα με τον κ. Λε Κλερκ ο αριθμός των προσφύγων που αναμένεται να φιλοξενηθούν στο νησί δεν αλλάζει. Ενώ η φιλοξενία των προσφύγων που είναι πιθανο να γίνει σε ξενοδοχεία, θα ξεκινήσει από το 2017.

Αξίζει να σημειωθεί παντως ότι ο κ. Λε Κλερκ, αλλά κ η Διευθύντρια υπηρεσίας υποδοχής ΥΠΕΣ, Ανθή Καραγγελή, που συμμετείχαν στην συνεδρίαση δεν μπόρεσαν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα των Δημάρχων του νησιού, οι οποίοι για μία ακόμα φορά εξέφρασαν την αγωνία τους για αν τελικά ο ρόλος τους θα είναι επικουρικός.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, προκειμένου να εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις.

 

Πηγή: creteplus

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ