Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

“Το νησί” “ζωντανεύει” ,ξανά, στην Ελούντα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα σπίτια στο σκηνικό της σειράς, χτίστηκαν από πέτρα και ήταν πανομοιότυπα με τα πραγματικά σπίτια της Σπιναλόγκας, γι’ αυτό και χρειάστηκαν αρκετοί μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η αντιγραφή του ιστορικού χώρου.

Στήνονται ξανά τα σκηνικά της Σπιναλόγκας, που είχαν κατασκευαστεί στην Πάνω Ελούντα για τις ανάγκες της τηλεοπτικής υπερπαραγωγής του MEGA «Το Νησί», που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτώριας Χίσλοπ!

Για τους κατοίκους αλλά και τους δεκάδες επισκέπτες της Ελούντας -τα σκηνικά που φέρουν την υπογραφή του κ. Αντώνη Χαλκιά- και  ξηλώθηκαν λόγω αμέλειας από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αποτέλεσαν κάτι παραπάνω από αξιοθέατο για την περιοχή.”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.  Ένα σημείο αναφοράς, ένα «κομμάτι» από την ζωή των λιγοστών κατοίκων, που τους έδωσε μάλιστα το ερέθισμα να προχωρήσουν σε εργασίες αναπαλαιώσης των σπιτιών τους, αφαιρώντας τους σοβάδες για να φανεί η λιθοδομή και να αναδειχθεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής. Σε συνάντηση που είχε σήμερα (24/8) ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον σκηνογράφο της τηλεοπτικής σειράς κ. Αντώνη Χαλκιά, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του δήμου για το στήσιμο των σκηνικών-ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της τηλεοπτικής σειράς αλλά και ντόπιοι δημιουργοί- ενώ προτάθηκε η λειτουργία μόνιμης έκθεσης που θα περιλαμβάνει το σύνολο των μακετών που δημιούργησε ο κ. Χαλκιάς, φωτογραφίες, ενδύματα της σειράς και άλλα ιστορικά στοιχεία που φυλάττονται σε ιδιωτικές συλλογές διακεκριμένων δημιουργών αλλά και απλών ανθρώπων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Στόχος της συνάντησης ήταν να δούμε κατά πόσο είναι εφικτό, να στηθούν  τα σκηνικά που είχαν διαμοφωθεί στην Πάνω Ελούντα για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς, με την παράλληλη δημιουργία εκθεσιακού χώρου (υλικό που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά) -με πιθανή ενοικίαση κτισμάτων-  στον συγκεκριμένο χώρο.

Επιθυμούμε- πρόσθεσε- να επαναλειτουργήσουν τα δύο καφενεία της μεσοχωριάς, ενώ εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο με την σύμφωνη γνώμη των παραγόντων της Ελούντας (Πολιτιστικός Σύλλογος, σύλλογος εμπόρων κ.α) για την λειτουργία καταστημάτων που θα διαθέτουν έντυπα η παραδοσιακά υλικά της περιοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα σπίτια στο σκηνικό της σειράς, χτίστηκαν από πέτρα και ήταν πανομοιότυπα με τα πραγματικά σπίτια της Σπιναλόγκας, γι’ αυτό και χρειάστηκαν αρκετοί μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η αντιγραφή του ιστορικού χώρου.

Για τις ανάγκες της παραγωγής φτιάχτηκαν δύο χωριά: η Σπιναλόγκα και η Πλάκα, σε χώρους 120-150 μετρα το καθένα.

Χωριά με μαγαζιά, φούρνο, καφενείο, ταβέρνα, μέχρι και νοσοκομείο. H τηλεοπτική Πλάκα κατεδαφίστηκε αφού ήταν σε τουριστική περιοχή. Η Σπιναλόγκα όμως μετά την ανακατασκευή των σκηνικών θα συνεχίζει να ζει…

"Το νησί" "ζωντανεύει" ,ξανά, στην Ελούντα
"Το νησί" "ζωντανεύει" ,ξανά, στην Ελούντα
"Το νησί" "ζωντανεύει" ,ξανά, στην Ελούντα
http://www.cretalive.gr/

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ