Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΗΤΗ

Οι συγκινητικές επιστολές Κρητών από το μέτωπο του πολέμου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσωπικές ιστορίες μέσα από τις οποίες αναδύεται το έπος του ’40 ξεδιπλώνονται από τις επιστολές που έστελνε στην οικογένειά του στο Ηράκλειο και τη Ροδιά, όπου κατέφυγαν οι δικοί του άνθρωποι με το ξέσπασμα του πολέμου, ο υπολοχαγός Δημήτρης Κασσαπάκης.

Το σπάνιο υλικό μάς παραχώρησε ο γιος του υπολοχαγού, ο γνωστός Ηρακλειώτης, γιατρός Γιάννης Κασσαπάκης, ο οποίος γεννήθηκε όταν ο πατέρας του πολεμούσε στο μέτωπο της Αλβανίας.

Είναι συγκινητικός ο τρόπος με τον οποίο ο πατέρας εκφράζει την αγωνία για την αναμενόμενη γέννηση του παιδιού του μέσα από τις επιστολές, οι οποίες αποτελούν από μόνες τους ένα θησαυρό για την πληθώρα των ιστορικών στοιχείων που περιλαμβάνουν. Ο Δημήτρης Κασσαπάκης και η μονάδα του ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στην Κορυτσά και στους Αγίους Σαράντα, ενώ οι περιπέτειες και η αγωνία τους δεν τελείωσε με την κατάρρευση του μετώπου μετά τη γερμανική εισβολή. Όπως ξετύλιξε τις αναμνήσεις του ο γνωστός γιατρός, ο πατέρας με το λόχο του κατέβηκαν συντεταγμένοι στο Ναύπλιο με τα πόδια, όπου έφτασαν τον Αύγουστο του ’41 και εκεί περίμεναν να βρουν κάποιο τρόπο για να επιστρέψουν στην Κρήτη. Βρήκαν ένα καΐκι στο οποίο επιβιβάστηκαν και, καθώς το νησί είχε ήδη καταληφθεί από τους Γερμανούς, ταξίδευαν τη νύχτα και κατέφευγαν νύχτα σε όρμους στα Κύθηρα. Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του πατέρα προς το γιο, χρόνια μετά, όταν η ιστορία είχε γίνει πια αναμνήσεις, ότι μέσα στο καΐκι υπήρχαν 80 στρατιώτες και ο ίδιος κρατιόταν μετά βίας να μην πέσει στο νερό, με την πλάτη του να ακουμπά στη θάλασσα.

Τελικά, ο Δημήτρης Κασσαπάκης με τους συμπολεμιστές του έφτασαν στην Κίσσαμο, όπου τους εντόπισαν αντάρτες και τους εφοδίασαν με πολιτικά ρούχα και ψεύτικες ταυτότητες. Κι έτσι στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου ο Δημήτρης Κασσαπάκης κατάφερε να φτάσει στη Ροδιά και να συναντηθεί ξανά με την οικογένειά του. Και κυρίως να δει για πρώτη φορά το νεογέννητο παιδί του. Εκείνο που κρατά σαν πολύτιμο θησαυρό πια τις αναμνήσεις και τα κειμήλια από τον πατέρα του για να τα κληρονομήσει στις επόμενες γενιές: την κόρη και το γιο του, που φέρει το όνομα του ήρωα παππού του.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ ’40

«Μας εκάλεσε η πατρίς μας να εκτελέσομεν ένα καθήκον»

Στην επιστολή από την Αλβανία προς την ετοιμόγεννη γυναίκα του, ο Δημήτριος Κασσαπάκης συγκινεί με τον πατριωτισμό που περιέχουν τα λόγια του, δηλώνοντας «πως θα είναι η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου όταν ακούσω πως ρίξαμε τους Ιταλούς στη θάλασσα». Ο ίδιος εκφράζει την αγωνία του για τη γυναίκα του, που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το παιδί του ενόσω βρίσκεται τόσο μακριά, όμως την παρηγορεί και τη συμβουλεύει. Η συγκινητική επιστολή έχεις εξής:

«Εν… (σ.σ.: Η τοποθεσία έχει σβηστεί από τη στρατιωτική λογοκρισία) τη 15/11/40…

Αγαπητή μου Ελένη,

Έλαβα προχθές το γράμμα σου. Με ευχαρίστηση διαβάζω πως και συ τέλος πάντων ήρχισες να προσοικειώνεσαι με τον πόλεμον και να έχεις το σχετικό κουράγιο που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα αξιωματικού. Δεν σου αποκρύπτω πως κι εγώ βέβαια στεναχωρούμαι λίγο που είμαι μόνος, αλλά εφόσον μας εκάλεσε η πατρίς μας να εκτελέσομεν ένα καθήκον πρέπει όλοι μαζί, χωρίς να γογγύζουμεν να προσφέρωμεν τα πάντα για να φέρωμεν εις πέρας το έργον που έχομεν αναλάβει. Πίστεψέ με πως θα είναι η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου όταν ακούσω πως ρίξαμε τους Ιταλούς στη θάλασσα. Εσύ φρόντισε να γεννήσεις καλά, μην πάθεις τίποτα. Γράψε μου εάν θέλεις λεπτά. Υποθέτω ότι κατ’ άδειας μπορεί να κατέβω στο Ηράκλειον και εάν μπορέσω θα έλθω στο χωριό να σας δω. Εάν όμως έχω πολλή δουλειά θα σε πάρω στο τηλέφωνο. Επειδή δεν μπορώ να σου στείλω λεπτά ταχυδρομικώς, θα φροντίσω τότε να σου τα στείλω με κανένα χωριανό. Επαναλαμβάνω, να φροντίσεις να περνάς καλά, να μην γκρεμισθής πουθενά, να βρεις φαγητά που να μην σε βλάπτουν, κυρίως φρούτα, και να φροντίζης να τρως. Έτερον ουδέν. Σήμερον μετατέθην εις (σ.σ.: Επίσης σβησμένο από τη στρατιωτική λογοκρισία), αλλά συ θα μου γράφεις στην (σ.σ.: Σβησμένη τοποθεσία). Χαιρετισμούς εις όλους. Της μητέρας φιλώ το χέρι. Γράψε μου αν ο Γιώργης έφερε το ποδήλατο. Στον πατέρα τα σέβη μου. Σε φιλώ, Μήτσος».

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

 

«Εδώ που βρισκόμαστε έχομεν χιόνια ένα μέτρο»

Στην επιστολή με ημερομηνία 20/12/1940 ο Δημήτριος Κασσαπάκης περιγράφει τις κακουχίες στο μέτωπο με τη σφοδρή κακοκαιρία και στέλνει τις ευχές του λίγο πριν τα Χριστούγεννα προς την οικογένειά του, με την αγωνία να ξεχειλίζει για την εγκυμοσύνη της γυναίκας του. Είναι πραγματικά συγκινητική η παραίνεση που απευθύνει προς τη γυναίκα του: «Αγαπητή μου Ελένη, θέλω να μου στέλνετε κάθε μέρα και ένα γράμμα εδώ που είμαι μονάχος».

Το γράμμα από το μέτωπο είναι το εξής:

Κάπου εις την (σ.σ.: Σβησμένη η τοποθεσία από τη στρατιωτική λογοκρισία, ώστε ο εχθρός να μη μάθει τη θέση του αξιωματικού αν η επιστολή πέσει στα χέρια του)…

Αγαπητή μου Ελένη,

Αν και έχω τηλεγραφήσει επανειλημμένως, αν και έχω γράψει την σύστασίν μου, εν τούτοις ουδεμίαν απάντησιν έχω λάβη από όλους σας. Φαντάζεσαι την στεναχώριαν μου να μην μπορώ τέλος πάντων να μάθω τίποτε για όλους σας. Λοιπόν μόλις λάβης την επιστολήν μου, γράψε μου αμέσως χωρίς αναβολήν. Εδώ που βρισκόμαστε έχομεν χιόνια ένα μέτρο, ο καιρός ήτο χάλια, αλλά τώρα ευτυχώς ολίγον έπαυσε να χιονίζη και κάπως με το (σ.σ.: δυσανάγνωστο) και με τα πολύ βαριά μάλλινα ρούχα περνούμεν. Εδώ δεν μπορούμεν να βρούμε έναν να μιλά Ελληνικά και όλοι (σ.σ.: σβησμένο) που μόνο μας ευχαριστεί να βλέπουμεν τους Έλληνες να κατέχουν μέρη και να κάνουν αποικίες, όπως ένας λαός που βαδίζει για το πεπρωμένο του. Εγώ είμαι απολύτως καλά, να μην στεναχωριέσαι καθόλου. Ήθελα να μάθω εάν ο Βενιζέλος (σ.σ.: ο αδερφός του) είναι εδώ πάνω. Να μου γράψετε αυτό το ζήτημα. Τι κάνουν στο σπίτι; Πού βρίσκεσαι συ; Στο Ηράκλειο, στη Ρογδιά; Πώς πάει η εγκυμοσύνη; Όταν γεννήσεις να πης του γιατρού να βάλη στο παιδί λεμόνι στα μάτια, ξέρεις γιατί (σ.σ.: έβαζαν λεμόνι για μια ασθένεια, το τράχωμα, που τύφλωνε τα παιδιά – οφειλόταν σε μικρόβιο και έχει πια εξαφανιστεί). Η Μητέρα μου τι κάνει, τα αδέρφια, ο πατέρας μου, ο δικός σου, η Αργυρώ, η Δόξα κ.λπ.; Γράψε μου αμέσως. Χωρίς αναβολή. Θέλω να μου στέλνετε κάθε μέρα και ένα γράμμα εδώ που είμαι μονάχος. Ο Στρατής ο Καπετανάκης, ο Εμμ. Δαμιανάκης και ο Γεώργιος Βοσκάκης είναι μαζί μου. Ο κουμπάρος μου είναι καλά. Σου στέλνω χρήματα τηλεγραφικώς. Καλά Χριστούγεννα σε όλο το σπίτι.

20/12/1940

Μήτσος Κασσαπάκης, αν/γός Πυροβολικού,

ΙΙ Συσυγαρχία,

Τ.Τ. 866».

ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ

 

«Ελπίζω στο Θεό πως κάποτε θα τελειώσωμεν απ’ εδώ»

Έχοντας μάθει το ευτυχές γεγονός ότι έγινε πατέρας, ο υπολοχαγός Δημήτρης Κασσαπάκης στέλνει αυτό το συγκινητικό γράμμα στη μητέρα του:

«Τ.Τ. 866, 14/3/41

Αγαπητή μου Μητέρα,

Με μεγάλη χαρά πήρα σήμερα πάλι γράμμα σου, που είχα να λάβω τόσο καιρό τώρα. Επίσης με ανακούφισι έμαθα πως εγέννησε η γυναίκα μου. Φαντάζομαι τα βάσανά σου και τις φασαρίες σου. Τέλος πάντων. Όλα αυτά θα τα ξεχάσεις αφού τέλος πάντων τώρα έχομεν μαζί με τα τόσα άλλα παιδιά και το δικό μου. Γνήσιο απόγονό σας. Θα ήθελα, μητέρα, να ήμουν αυτού για να δω την χαρά της Κωσταντίας, του πεθερού μου, κ.λπ. Ελπίζω στο Θεό πως κάποτε θα τελειώσωμεν απ’ εδώ και θα βρεθώ μαζί σας να συνεωρτάσωμεν το ευχάριστον γεγονός. Ο Μανώλης είναι καλά. Χαιρετισμούς σε όλους. Σε φιλώ (σ.σ. ακολουθεί υπογραφή)».

 

 

Πηγή: neakriti

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΚΡΗΤΗ

Τροχαίο στη Γαύδο: Μίλησε ο ιατροδικαστής για τα τραύματα της Κορίνας

Δημοσιεύτηκε

στις

1 Share

Παρόμοια τραύματα με αυτά της 27χρονης Κορίνας που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο στη Γαύδο είχε ο 40χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, σύμφωνα με όσα έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που έγινε σήμερα Παρασκευή (16/4) στον τραυματία.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή, όπως αναφέρει το flashnews.gr, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του 40χρονου πως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν αυτό κατρακύλησε στον γκρεμό. Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, ο 40χρονος είχε «κάταγμα δεξιού ημιθωρακίου, αιμοπνευμοθώρακα και στο υπόλοιπο σώμα λιγότερες εκδορές από εκείνες της κοπέλας, αλλά είχε και αυτός».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπελιβάνης, που είχε διενεργήσει την νεκροψία – νεκροτομή στην 27χρονη – ο 40χρονος είχε τις ίδιες κακώσεις που είχε η κοπέλα, με την διαφορά πως δεν του τρύπησε ο πνεύμονας, όπως συνέβη στην άτυχη Κορίνα.

Δικηγόρος οικογένειας: Το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση

Στο μεταξύ η προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου για τις συνθήκες υπο τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα συνεχίζεται, σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπο τις οποίες βρέθηκε το αυτοκίνητο στον γκρεμό τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος έχει ισχυριστεί πως είχαν βάλει μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου για να λειτουργήσει το καλοριφέρ και να ζεσταθούν και άγνωστο πως λύθηκε το χειρόφρενο.

Τον ισχυρισμό αυτόν με τελευταίες δηλώσεις του, αμφισβητεί ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, ο οποίος αναφέρει πως στα συντρίμμια του αυτοκινήτου βρέθηκε «κουμπωμένη» η δεύτερη ταχύτητα κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Σκαμπαρδών, σημαίνει πως το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση «διότι ακόμα και σταματημένο να ήταν το αμάξι, ακόμα και αν λυνόταν, δεν θα μπορούσε να τσουλήσει».

 

Πηγή: newsbeast.gr

1 Share
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σκέψεις να μπει σε «βαθύ κόκκινο» ο δήμος Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδοχείο καραντίνας
47 Shares

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, στο επίκεντρο της οποίας εξετάστηκε το ενδεχόμενο να δοθεί το «πράσινο» φως για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων αλλά και το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας και κατ ΄επέκταση στοχευμένες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις των ειδικών επικεντρώθηκαν και σε περιοχές της Κρήτης, ενώ σήμερα το απόγευμα – εκτός απροόπτου- αναμένεται να ενταχθούν 2 ακόμη Δήμοι του νησιού στο «βαθύ κόκκινο», πέρα από τους Δήμους Ανωγείων και Χανίων που ήδη συγκαταλέγονται στο αυστηρότερο επίπεδο επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, με το «βαθύ κόκκινο» «φλερτάρουν» οι Δήμοι Ρεθύμνου και Φαιστού, στους οποίους καταγράφεται επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα τις τελευταίες 15 ημέρες.

Στο «βαθύ κόκκινο» αναμένεται να ενταχθούν και άλλες περιοχές της χώρας όπως η Θάσος, το Διδυμότειχο, η Καβάλα, η Πιερία και η Κύθνος.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα πιθανότατα θα «ανοίξουν» οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης που αφορούν χιλιάδες πολίτες, τα οργανωμένα κάμπινγκ ενώ αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» πιλοτικά για τον τουρισμό από αρκετές χώρες, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις (αρνητικό μοριακό τεστ ή εμβολιασμός).

Υπενθυμίζεται πως οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν αρνητικά σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα εμπορικών κέντρων (Mall) αλλά και κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου και το θέμα θα επαναξιολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα γίνουν αργότερα σήμερα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: neakriti

ξενοδοχείο καραντίνας
47 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ψάχνουν να βρουν τον γονιό που χτύπησε τον διευθυντή

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολείο
28 Shares

Μουδιασμένη παραμένει η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και η κοινωνία από το περιστατικό επίθεσης σε διευθυντή σχολείου στο Ηράκλειο από γονιό νεαρού 18.5 ετών.

Η σημερινή ημέρα στο ΕΠΑΛ κυλάει ομαλά, χωρίς περαιτέρω εντάσεις, ενώ ο “θερμόαιμος” γονέας εξακολουθεί να αναζητείται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό του ξυλοδαρμού ξεκίνησε όταν ενήλικες εξωσχολικοί βρέθηκαν στο χώρο του σχολείου το απόγευμα της Τετάρτης. Ο διευθυντής τους ζήτησε να αποχωρήσουν, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ο νεαρός επέστρεψε στο σχολείο για να “ζητήσει το λόγο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των δύο υπήρξε διαπληκτισμός και φέρεται ο νεαρός να έπεσε στο έδαφος. Χθες το πρωί, ο πατέρας του νεαρού πήγε στο σχολείο με άγριες διαθέσεις, όπως αναφέρουν πηγές και τότε ήταν που άσκησε βία σε βάρος του διευθυντή, με αποτέλεσμα εκείνος να καταλήξει στο νοσοκομείο. 

Ο διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου έχει υποβάλει μήνυση για πρόκληση σωματικών βλαβών.

«Είναι εξοργιστικό αυτό το περιστατικό, ξεπερνάει κάθε όριο», σχολίαζε στο Cretalive ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Γιάννης Καραγιαννίδης.

Φωτογραφία αρχείου

σχολείο
28 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

«Παρέα γύρευε ο Θεός, να ΄χει κάποιον κοντά του και πήρε το Μιχάλη μας να κάθεται δεξιά του…»

Δημοσιεύτηκε

στις

Μιχάλης Παπαδάκης
185 Shares

Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες σε ολόκληρο το Ρέθυμνο, η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Παπαδάκη. 

Ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν πολύ αγαπητός και είχε γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από το πολυχώρο εστίασης “Μαϊστρος” που διατηρούσε στον Κουμπέ.

Ο Μιχάλης δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά τον πολυετή του αγώνα και η οικογένειά του μέσω επιστολής σπεύδει να ευχαριστήσει όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό της κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Η επιστολή από την οικογένεια του Μιχάλη:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν αυτές τις δύσκολες ώρες, με όποιο τρόπο μπόρεσαν τόσο με τη φυσική παρουσία τους όσο και από απόσταση, μια και λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης δεν κατάφεραν να βρεθούν κοντά μας. Το ταξίδι του Μιχάλη μας, από τον Μάρτη του 2018, υπήρξε μακρύ και δύσβατο.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τρεις νευροχειρουργούς του ΓΝΑ Γεννηματάς κ.κ. Κ. Σκαφίδα, Γ. Γεωργουλή, και Β. Βαλαδάκη για τις ατέλειωτες ώρες που αφιέρωσαν στα χειρουργεία του Μιχάλη, ώστε να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον εξαιρετικό επιστήμονα αλλά πρωτίστως Άνθρωπο κ. Αλέξανδρο Καλογερομήτρο, Διευθυντή της ΜΕΘ – ΜΑΦ του ΓΝΑ Γεννηματάς και στην ιατρική του ομάδα καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό των δύο μονάδων, υπό τη διεύθυνση του κ. Κ. Τσιρωνά, για όλα όσα έκαναν για τον Μιχάλη και για εμάς. Θα θέλαμε ιδιαιτέρως να αναφερθούμε στα κορίτσια της ΜΑΦ που λειτουργούν με την καρδιά τους και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο των ασθενών τους. Στάθηκαν για εμάς μία δεύτερη οικογένεια και φρόντισαν τον Μιχάλη μας σαν δικό τους άνθρωπο. Τις ευχαριστούμε θερμά για την ανθρωπιά και την αγάπη τους.

Ευχαριστούμε τους φίλους «αδελφούς» του Μιχάλη στην Αθήνα για όλη την βοήθεια, ψυχολογική και οικονομική, τη φιλοξενία τους και την αγάπη που μας πρόσφεραν απλόχερα. Μανώλη, Γιάννη, Χρήστο, Κώστα τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να σας δείξουμε την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας. Την οικογένειά μας στην Αθήνα που μας φιλοξένησε και μας περιποιήθηκε για τόσο μεγάλο διάστημα, χωρίς να παραπονεθεί ποτέ. Τις οικογένειες Καριπίδη και Μήτσιου, για την φιλοξενία και την στήριξή τους το διάστημα παραμονής μας στη Λάρισα.

Ευχαριστούμε το γραφείο τελετών του κ. Χαμογεωργάκη, για την άψογη δουλειά τους, την Τροχαία και το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου για την βοήθεια και την ρύθμιση της κυκλοφορίας στο δρόμο για την τελευταία κατοικία του Μιχάλη μας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας – χωρίς να μας γνωρίζει καν – με μόνο κίνητρό του την αγάπη του για τον Μιχάλη.

Έκανε τα πάντα, προκειμένου ο Μιχάλης να έχει οτιδήποτε χρειαζόταν τη στιγμή που το χρειαζόταν. Γιάννη μας, το ευχαριστώ ίσως δεν είναι αρκετό…

 

Παραθέτουμε τα λόγια σου:

Αυτές οι σκέψεις ήρθαν στο μυαλό μου για να αποχαιρετήσω τον αγαπημένο μου φίλο, που θα τις έλεγα αν είχα την δυνατότητα να παρευρεθώ. Σήμερα είναι μία δύσκολη μέρα για όλους μας. Και παρόλο που είναι πολύ πιο εύκολο να πενθείς σιωπηλά, γιατί δε χρειάζεται να ανησυχείς ότι δεν θα καταφέρεις να αρθρώσεις λέξη από τη συγκίνηση ή απλά ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις τις σωστές λέξεις. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι όλοι εδώ μοιραζόμαστε τις σκέψεις του άλλου για το Μιχάλη, τον οποίο όλοι αγαπήσαμε, ως γιο, ως αδελφό, ως θείο, ως φίλο, ως συνεργάτη και ο καθένας με τον τρόπο του.

Όλοι έχουμε τις δικές μας προσωπικές και ιδιαίτερες αναμνήσεις, που έχει αφήσει στις καρδιές μας ο Μιχάλης. Γιατί ήταν ένας ευχάριστος, ντόμπρος, εγκάρδιος, χαμογελαστός, αισιόδοξος, ειλικρινής, δυναμικός, εξαίρετος χαρακτήρας με προσωπικότητα και παρουσία. Και το αποδείκνυε καθημερινά σε όλη του τη ζωή. Πάντα αντιμετώπιζε τις δυσκολίες στη ζωή του με υπομονή, επιμονή και κουράγιο. Όποια μάχη κι αν έχασε ήταν γιατί κάποιος φέρθηκε με ύπουλο τρόπο. Έτσι και τώρα στην μεγαλύτερη μάχη της ζωής του μετά από 3 χρόνια επιμονή, υπομονή και κουράγιο, 25 χειρουργεία, προσπάθειες των γιατρών του που έλεγαν «Όχι αυτός ο άνθρωπος θέλει να ζήσει, όσα χειρουργεία χρειαστούν θα γίνουν», δυστυχώς ένας άγνωστος, ύπουλος εχθρός που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο τον πήρε από κοντά μας. 

Πριν 1.130 ημέρες που άρχισες να παλεύεις για τη ζωή σου, είχαμε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα γύριζες κοντά μας, τώρα όμως που έφυγες έχεις αφήσει ένα κενό στην καρδιά μας, που κανένας δεν μπορεί να γεμίσει. Και παρόλο που λένε ότι ο χρόνος θεραπεύει, την πληγή της απουσίας σου, αγαπημένε μας, νομίζω ότι θα την νιώθουμε με τον ίδιο πόνο στην καρδιά μας, όσο αυτή θα χτυπά. Ήμασταν όλοι πολύ τυχεροί που σε είχαμε στη ζωή μας, Μιχάλη!  Θα είσαι στην σκέψη μας, θα σε αγαπάμε και θα μας λείπεις για πάντα. Καλό παράδεισο αγαπημένε γιε, αδελφέ, θείε, φίλε, συνεργάτη.

Γ. Β.


Ολοκληρώνοντας παραθέτουμε μία μαντινάδα από ένα ακόμη αγαπημένο του πρόσωπο…

Παρέα γύρευε ο Θεός,
να ΄χει κάποιον κοντά του
και πήρε το Μιχάλη μας
να κάθεται δεξιά του.
Κουράστηκε να κάθεται
μονάχος στο κρεβάτι…
Μα εκεί ψηλά θα μας θωρεί
με του Θεού το μάτι!
Φ. Σ.

Ευχόμαστε υγεία σε όλους! 

Η οικογένεια του Μιχάλη Παπαδάκη

Μιχάλης Παπαδάκης
185 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Θάνατος Κορίνας: Δεν αποκλείει την εγκληματική ενέργεια ο δικηγόρος της οικογένειας | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Κορίνα
16 Shares

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πίσω από τον θάνατο της Κορίνας στη Γαύδο μετά από τροχαίο δυστύχημα να βρίσκεται εγκληματική ενέργεια αφήνει ο δικηγόρος της οικογένειάς της.

«Η άτυχη Κορίνα δεν χάθηκε μόνο άδοξα, αλλά βίωσε έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο αναμένοντας τα σωστικά συνεργεία» ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, και συνέχισε:

«Αρχικά το πρώτο 24ωρο είχαμε υιοθετήσει την άποψη του οδηγού ο οποίος έλεγε ότι λύθηκε το χειρόφρενο και βρεθήκαμε στον γκρεμό. Ο πραγματογνώμονας όμως αποφάσισε ότι υπήρχε δεύτερη ταχύτητα, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται να τσούλησε το αυτοκίνητο. Αποδομείται ο ισχυρισμός του ότι υπήρχε χειρόφρενο».

 

Ο κ. Σκαμπαρδώνης τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

«Μου δίνεται το έναυσμα να αμφισβητώ συνακόλουθα όλη τη θέση και τη στάση του οδηγού. Όλα αυτά με άλλα στοιχεία, και με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να ανέβει κάποιος τον γκρεμό χωρίς σκοινιά» είπε χαρακτηριστικά.

Αν και δεν θέλησε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Κορίνας, ωστόσο δεν απέκλεισε τίποτα.

«Δεν έχω καταλήξει σαν νομικός σε βέβαια διασταυρωμένα πορίσματα. Αναμένουμε και τις αιμοτολογικές εξετάσεις και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε μια έρευνα δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλο το υλικό και οι μαρτυρικές καταθέσεις θα αξιολογηθούν και θα συνεκτιμηθούν» κατέληξε ο κ. Σκαμπαρδώνης για τον θάνατο της Κορίνας στη Γαύδο.

Πηγή: newsbomb

Κορίνα
16 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πέθανε ο οδηγός που έπαθε ανακοπή στο λιμάνι

Δημοσιεύτηκε

στις

λιμάνι
198 Shares

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 53χρονος οδηγός φορτηγού, ο οποίος χθες υπέστη ανακοπή λίγο πριν μπει στο πλοίο της γραμμής Ηράκλειο-Πειραιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο άτυχος οδηγός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο φορτηγό του, κατά τη διάρκεια φόρτωσης των οχημάτων στο πλοίο.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ο οδηγός μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών αλλά και τον γιατρών δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Η ανακοίνωση του λιμενικού:

«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, ότι 53χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε εντός Ι/Χ-Φ/Γ οχήματος στη θέση του οδηγού χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ βρισκόταν στο χώρο αναμονής των προς φόρτωση οχημάτων στο εν λόγω πλοίο.

Ο 53χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου
“ΠΑ.Γ.Ν.Η.”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής».

λιμάνι
198 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap