ΚΡΉΤΗ
Κρητική συνταγή για σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστό
ΥΛΙΚΑ
•1 1/2 κιλό ζυγούρι (μπροστινό όχι μπούτι)
•2 νεροπότηρα λάδι
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει σε μία λεκάνη για 2-3 ώρες. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και πριν κάψει βάζουμε το κρέας, ανακατεύοντάς το συχνά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και τ’ αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 -2 1/2 ώρες. Προσοχή: Δε βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό και όχι να πλέει στο λάδι.
Πηγή:mykriti
-
XANIA3 ημέρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
ΚΡΉΤΗ20 ώρες πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Τρομακτικό: Αυτή είναι η ποιότητα νερού στο Ρέθυμνο
-
LIFESTYLE3 ημέρες πριν
Διαγνώστηκε με καρκίνο η Όλγα Βλαχοπούλου – Η φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο