Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Βάσεις 2016: 511 μαθητές από το Ρέθυμνο εισήχθησαν στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πεντακόσιοι έντεκα μαθητές από το Ρέθυμνο πέρασαν στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη χρονιά ότι ο νομός διατηρεί αναλογικά μία από τις καλύτερες θέσεις εισακτέων.

Επιπροσθέτως, από τους εισακτέους, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούσε στις πρώτες επιλογές που είχαν δηλώσει, γεγονός που γέμισε με ακόμη περισσότερη χαρά μαθητές και τις οικογένειες τους.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Μαρία Βιγλιράκη, μητέρα και εργαζόμενη, η οποία πέρασε 4η στη σειρά κατάταξης στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών στην Κομοτηνή.

«Καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους. Καθώς στον δύσκολο αγώνα της προετοιμασίας τους για τις εξετάσεις, εμείς οι καθηγητές ήμασταν συνοδοιπόροι τους, η χαρά, ο ενθουσιασμός, η συγκίνηση, η περηφάνια τους είναι και δικά μας συναισθήματα. Με εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους και συνέπεια στις νέες, φοιτητικές πλέον, υποχρεώσεις τους, θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να καταστούν πολύτιμα και δημιουργικά μέλη της κοινωνίας. Τους προτρέπουμε να χαρούν την επιτυχία τους, να ζήσουν το όνειρό τους και να περάσουν ενδιαφέροντα και γεμάτα εμπειρίες φοιτητικά χρόνια», επισημαίνει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ρεθύμνου σε δημόσια επιστολή της.

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ απευθύνεται και σε όσους μαθητές παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή: «Τους παροτρύνουμε να αναζητήσουν με αισιοδοξία, επιμονή και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, νέους εποικοδομητικούς στόχους στη ζωή τους. Εξάλλου, οι πανελλαδικές εξετάσεις και η επιτυχία σε αυτές, δεν αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους. Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση»σημειώνει στην επιστολή της η ΕΛΜΕ.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ