Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Τέλος και στο «κοζάρισμα» – Κλαμπ του Σίδνεϊ απαγορεύει τα… επίμονα βλέμματα!

Δημοσιεύτηκε

στις

φλερτ μπαρ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, απαγορεύει πλέον στους θαμώνες τους να «κοζάρουν». Να στέκονται δηλαδή με ένα ποτό στο μπαρ και να «πολιορκούν» με επίμονα βλέμματα άλλους θαμώνες χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει την συγκατάθεση τους. Όσοι παραβαίνουν τους νέους κανόνες, τους αναλαμβάνει η αστυνομία.

Επίσης, αποθαρρύνει τους ανθρώπους να έρθουν στο κλαμπ εάν ο «μοναδικός τους σκοπός» ήταν να συναντήσουν κάποιον, να φλερτάρουν και να… φύγουν μαζί του για τα περαιτέρω.

Το Club 77 στο Ντάρλινγκχερστ, στην ανατολική πλευρά του Σίδνεϊ, ανακοίνωσε πως το «κοζάρισμα» έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη νέα του πολιτική ασφάλειας. Το «κοζάρισμα» θεωρείται πια μια μορφή παρενόχλησης.

72528298_l
Σε μια ανάρτηση στο Instagram στις αρχές αυτού του μήνα, το Club 77 ανακοίνωσε ότι «σερβιτόροι ασφαλείας» με ροζ γιλέκα θα επιβάλουν τους κανόνες κατά των επίμονων βλεμμάτων…

Το Club 77 δηλώσε ότι θέλει να παραμείνει ένας «ασφαλής χώρος» για νέες γυναίκες και άντρες. Αναγκάστηκε να επιβάλλει τους νέους κανόνες του, επειδή πρόσφατα «προσέλκυσε ορισμένους ανθρώπους που δεν συμμερίζονται τις αξίες και την ηθική όσον αφορά την κουλτούρα του club».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Club 77 «έχουμε επίσης υποχρέωση να εκπαιδεύσουμε τους νέους θαμώνες του κλαμπ και να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν ποια θεωρείται απαράδεκτη συμπεριφορά εντός του χώρου και στην πίστα».

Το κλαμπ επίσης σημειώνει ότι «το Club 77 δεν είναι το μέρος για να έρθετε εάν ο μοναδικός σας σκοπός είναι να «κοζάρετε».

Προσέθεσε ότι εάν «μπαίνετε μέσα στο club και πλησιάζετε πολλά άτομα ή «καρφώνετε» με ανεπιθύμητα βλέμματα κάποιον ή κάποιαν, θα τραβήξετε την προσοχή της ασφάλειάς μας, η οποία έχει λάβει οδηγίες να σταματάει άμεσα αυτό το είδος συμπεριφοράς. Στην συνέχεια θα αναλαμβάνει η αστυνομία».

71836863_l

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του club η νέ πολιτική του χώρου δεν έχει σκοπό να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να «αλληλεπιδρούν με αγνώστους», αλλά «οποιαδήποτε δέσμευση ΠΡΕΠΕΙ να ξεκινά με προφορική συναίνεση».

Το επίμονα βλέμμα θεωρείται πλέον ως μια μορφή παρενόχλησης. «Εάν λάβουμε αναφορές για οποιαδήποτε συμπεριφορά η οποία στόχο έχει να κάνει κάποιον να αισθάνεται άβολα, το άτομο που αναφέρεται θα απομακρυνθεί από τον χώρο και θα κληθεί η αστυνομία», αναφέρουν οι ιδιοκτήτες το club.

Ο συνιδιοκτήτης του συλλόγου Νταν Γκόρελ είπε στην Daily Telegraph ότι κανείς δεν είχε (ακόμα) αποβληθεί από το κλαμπ επειδή κοιτούσε επίμονα, αλλά θέλουν να θέσουν τους βασικούς κανόνες καθώς το κλαμπ είχε αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους νέους.

«Κάποιος που κοιτάζει επίμονα κάποιον μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται άβολα. Οι άνθρωποι θέλουν να βγουν έξω, να διασκεδάσουν αλλά και να αισθάνονται ασφαλείς. Δεν θέλουν άλλοι άνθρωποι να τους κυνηγούν, να τους «καρφώνουν» επίμονα. Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό -μέχρι σήμερα- ήταν εξαιρετικά θετική». σύμφωνα με τον Νταν Γκόρελ.

Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ