Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Ελλάδα μας είναι μια χώρα που έχει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και αμέτρητα έθιμα που ακολουθεί ο λαός σε κάθε περίοδο του χρόνου. Ιδιαίτερα την περίοδο γύρω από τις ημέρες του Πάσχα, ένας επισκέπτης στην χώρα μας θα εντυπωσιαζόταν από όλα όσα συμβαίνουν και έχουν σχέση κυρίως με την ορθόδοξη πίστη και την στενή σχέση μας με την εκκλησία. Ωστόσο, ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμα υπάρχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου κατοικούν Χριστιανοί…

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Αν κάνουμε μια σύντομη «βόλτα» στον πλανήτη μας, εύκολα θα βρούμε πολλά πασχαλινά έθιμα μεταξύ των οποίων ορισμένα είναι εντελώς παράξενα. Όσο και αν μας εντυπωσιάζουν πάντως, στις περιοχές που συναντώνται έχουν βαθιές «ρίζες» στην ιστορία του τόπου και κάθε χρόνο συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου στις σχετικές εκδηλώσεις.

Από τον ανατριχιαστικό «χορό των νεκρών» στην Ισπανία και την «κύλιση των βρασμένων αυγών» στις Η.Π.Α. μέχρι το πέταγμα του χαρταετού στις Βερμούδες και το «θρίλερ του Πάσχα» στην Νορβηγία,  δεν έχουμε παρά να θαυμάσουμε την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά που χαρακτηρίζει τον κόσμο μας!

Σε ένα βίντεο που φτιάχτηκε με μεράκι και ερευνητική διάθεση, είναι συγκεντρωμένα 10 από τα πιο παράξενα πασχαλινά έθιμα που υπάρχουν στις μέρες μας:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos

ΔΗΜΟΦΙΛΗ