Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις για σπουδές στο εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πόλη στην οποία σπουδάζει κάποιος/α μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνο σε ότι αφορά τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο του στο πανεπιστήμιο, αλλά και στις εμπειρίες του μετά την αποφοίτησή του.

Το επίπεδο των πανεπιστημίων που ”προσφέρει” μια πόλη είναι φυσικά ο πιο σημαντικός παράγοντας για την τελική επιλογή από έναν έναν φοιτητή που αναζητά να κάνει ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Αλλά υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως οι εθνικότητες των φοιτητών, η ασφάλεια, το βιοτικό επίπεδο, το κόστος των διδάκτρων και το κόστος ζωής στην πόλη κ.α. τους οποίους εξετάζει η QS. 

Όπως φαίνεται στο infographic του Statista, λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους, το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί την πόλη με την υψηλότερη βαθμολογία: ”Στην φετινή κατάταξη βρίσκεται και πάλι στην κορυφή  το Λονδίνο. Η έδρα πολλών κορυφαίων πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένου του UCL (University College London) , του Imperial College του Λονδίνου και του King’s College του Λονδίνου. Η πόλη είναι η αγαπημένη των φοιτητών εδώ και χρόνια και έχει πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκόσμιας κλάσης από τα οποία μπορούν να επιλέξουν οι φοιτητές».

Όπως φαίνεται το Λονδίνο συγκέντρωσε την απόλυτη βαθμολογία με 100 βαθμούς ενώ στην λίστα η Γερμανία και η Αυστραλία έχουν ”διπλή” εκπροσώπηση με δυο χώρες αφού η κατάταξη έχεις ως εξής:  Μόναχο (Γερμανία), η Σεούλ (Νότια Κορέα), το Τόκιο (Ιαπωνία), το Βερολίνο (Γερμανία), η Μελβρούρνη (Αυστραλία), η Ζυρίχη (Ελβετία) και το Σίδνεϋ (Αυστραλία). Την πρώτη δωδεκάδα δεκάδα συμπληρώνουν η Βοστώνη (ΗΠΑ), το  Μόντρεαλ (Καναδάς) το Παρίσι (Γαλλία) -και οι τρεις με την ίδια βαθμολογία-και το Εδιμβούργο (Σκωτία-Η.Β).

Η Αθήνα, κατετάγη 76η με 58,8 βαθμούς.

Στις τρεις τελευταίες θέσεις είναι η Μανίλα (Φιλιππίινες), το Κεμπέκ (Καναδάς) και η Λίμα (Περού).

 

Πηγή: huffingtonpost

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ