Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Τραγωδία στην Νέα Ζηλανδία: Πέντε τουλάχιστον νεκροί από έκρηξη ηφαιστείου! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

ηφαίστειο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι και πολλοί τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε στο νησί Γουάιτ στη Νέα Ζηλανδία.

Ήταν 14:11 το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) όταν το ηφαίστειο Ουακατάνε, το πιο ενεργό στη Νέα Ζηλανδία, εξερράγη. Την ώρα της έκρηξης κοντά στον κρατήρα του ηφαιστείου, περπατούσαν δεκάδες τουρίστες. Το νησί Γουάιτ αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στη Νέα Ζηλανδία, εξαιτίας της παρουσίας του ηφαιστείου Ουακατάνε.

Εικόνες σοκ από τη Νέα Ζηλανδία

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από τη Νέα Ζηλανδία προκαλούν σοκ και δέος.

Τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί Γουάιτ λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου έχουν καταγράψει τις πρώτες σοκαριστικές στιγμές.

Μέσα σε ένα από τα πλοιάρια που μεταφέρει τουρίστες, κάποιος καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη και ο πανικός είναι διάχυτος. Κάποιος φωνάζει «μπείτε μέσα, μπείτε μέσα» στους τουρίστες για να τους προστατεύσει.

Ο Michael Schade ήταν στο νησί Γουάιτ μαζί με την οικογένειά του 20 λεπτά πριν την έκρηξη του ηφαιστείου. Ήταν ένας από τους τουρίστες που κατέγραψαν σοκαριστικές εικόνες!

Ο Schade ήταν ένας από τους τουρίστες που περπάτησαν στην άκρη του κρατήρα του ηφαιστείου λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη. Στεκόταν εκεί και κοιτούσε μέσα στον κρατήρα 30 λεπτά πριν από την τραγωδία. Εκείνος και η οικογένειά του πρόλαβαν να φύγουν πριν συμβεί το οτιδήποτε και κατέγραψε τα πάντα μέσα από πλοιάριο που μετέφερε τουρίστες από το νησί.

Οι πρώτοι που έσπευσαν να απομακρύνουν ανθρώπους που βρίσκονταν στο νησί την ώρα της έκρηξης ήταν οι τουριστικοί πράκτορες που μεταφέρουν τουρίστες στο νησί Γουάιτ.

Πυκνή λευκή στήλη ηφαιστειακής τέφρας, καπνού και άλλων ηφαιστειακών αναβλημάτων ήταν ορατή σε μεγάλη απόσταση από το νησί. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Ζηλανδίας τόνισε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα, παρότι θεωρείται από τους ειδικούς πως η έκρηξη ήταν μέτριας ισχύος, παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη, κυρίως για όσους βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα.

 

Είχαν προειδοποιήσει

Πριν από μια εβδομάδα, το GeoNet είχε προειδοποιήσει πως υπήρξαν ενδείξεις πως μπορεί το ηφαίστειο να έμπαινε σε περίοδο κατά την οποία η δραστηριότητά του και το ενδεχόμενο έκρηξης ήταν σε υψηλότερα επίπεδα από το συνηθισμένο.

Περίπου 10.000 τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί, μεγάλο μέρος του οποίου είναι ουσιαστικά ο κρατήρας του ηφαιστείου, του πιο ενεργού στη Νέα Ζηλανδία. Έχουν καταγραφεί σε αυτό αρκετές ηφαιστειακές εκρήξεις τον τελευταίο μισό αιώνα, η πιο πρόσφατη εξ αυτών το 2016.

Φέτος μεταφέρθηκε στο νησί αεροπορικώς ένα κοντέινερ 2,4 τόνων που θεωρητικά θα μπορούσε να αποτελέσει καταφύγιο για τους επισκέπτες σε περίπτωση έκρηξης.

Πηγή:  newsitstuff.co.nz

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ