Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Αυτός είναι ο ιεραπόστολος που σκότωσαν ιθαγενείς του Ειρηνικού Ωκεανού με τα βέλη τους | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το όνομά μου είναι Τζον. Σας αγαπώ και ο Χριστός σας αγαπά…Ορίστε ψάρια!», φώναζε ο Τζον Τσάου στα μέλη της φυλής της νήσου Νορθ Σέντινελ, στη Θάλασσα Ανταμάν, ανατολικά της Ινδίας. Λίγες στιγμές αργότερα οι ιθαγενείς τον σκότωσαν με τα τόξα τους λες κι ήταν ελάφι.

Η είδηση που έλαβε χώρα στις 16 Νοεμβρίου στον μακρινό Ειρηνικό Ωκεανό έχει κάνει τον γύρο του κόσμου θυμίζοντας τις εποχές των εξερευνήσεων.

Στη νήσο Σέντινελ, εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, ζει μία φυλή σε πρωτόγονη κατάσταση και σε πλήρη απομόνωση από όλο τον υπόλοιπο κόσμο -είναι, πραγματικά, ξεχασμένη από τον χρόνο.

Μάλιστα η συνθήκη αυτή δεν είναι κάτι που τους δυσαρεστεί. Το αντίθετο, την επιδιώκουν. Ζουν ημίγυμνοι κυνηγώντας και χρησιμοποιώντας λίθινα εργαλεία. Όποιος έχει τολμήσει να τους πλησιάσει το έχει πληρώσει με τη ζωή του κι ας είναι μόλις 150 άνθρωποι.

Τη δεκαετία του 1960 είχαν γίνει κάποιες επαφές της φυλής με τον έξω κόσμο, κάτι που κράτησε μέχρι το 1991. Από τότε μέχρι σήμερα έχει πέσει «σιγή ασυρμάτου».

Δυστυχώς οι παραπάνω πληροφορίες ήταν κάτι που γνώριζε ο Τζον Τσάου αλλά θέλησε να πιστέψει ότι η δύναμη του Θεού θα τον προστατεύσει. Κάτι που, τελικά, ήταν μοιραίο λάθος.

Δείτε τον ιεραπόστολο που δολοφόνησαν οι ιθαγενείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ