Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Η μοναδική σχέση ενός θηλυκού γορίλα με τον άνθρωπο που την φροντίζει | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το απίστευτα στενό συναισθηματικό δέσιμο που έχει με τον άνθρωπο που την φροντίζει απέδειξε η Matabishi, ένας θηλυκός γορίλας που ζει σε έναν ζωολογικό κήπο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Φωτογράφος που ήταν παρών στο περιστατικό, κατάφερε να απαθανατίσει την στιγμή που η Matabishi, βλέποντας τον Matthieu να είναι στενοχωρημένος, προσπάθησε να του φτιάξει το κέφι και κάθισε ακριβώς δίπλα του, αγκαλιάζοντάς τον. Στη συνέχεια, φαίνεται να παίρνει την ίδια ακριβώς στάση σώματος με τον Matthieu, ενώ ταυτόχρονα μιμείται και τις εκφράσεις στο πρόσωπό του. Λίγο αργότερα φαίνεται να του κρατά και το χέρι.

Σύμφωνα με τον Nelis Wolmarans, που είναι φωτογράφος άγριας ζωής και κατάγεται από την Ν. Αφρική, οι τέσσερις γορίλες που ζουν στο «Senkwekwe Mountain Gorilla Orphanage» έχουν διαρκώς παρέα τους ανθρώπους, που τους φροντίζουν, οπότε έχουν αναπτύξει έναν πολύ ιδιαίτερο και ισχυρό δεσμό μαζί τους. «Ο βαθύς συναισθηματικός δεσμός είναι ένα πολύ συγκινητικό θέαμα και οι γορίλες βρίσκουν αλλά και δίνουν παρηγοριά στους φροντιστές τους. Πάντα αγγίζουν ο ένας τον άλλον», λέει ο φωτογράφος. «Ο Matthieu είναι η ανθρώπινη συντροφιά της Matabishi, τον οποίο θεωρεί κάτι σαν γονιό και καλύτερο φίλο. Είναι προφανές ότι λατρεύουν ο ένας τον άλλον και το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ τους είναι σπάνιο», προσθέτει. Όπως παρατηρεί, οι δυο τους στηρίζουν ο ένας τον άλλον μέσω της φιλίας που έχουν και την αγάπης άνευ όρων που μοιράζονται.

 

 

Πηγή: lifo

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ