Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Γυναίκα λέει ότι πέθανε και… επέστρεψε – Αποκαλύπτει πώς είναι η μετά θάνατον ζωή

Δημοσιεύτηκε

στις

afterlife
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι πέθανε και επέστρεψε στη ζωή, αποκάλυψε πώς είναι στην… άλλη πλευρά της ζωής.

Η Courtney Santiago, είπε ότι ήταν νεκρή για περίπου 40 δευτερόλεπτα αλλά ότι αυτό το χρονικό διάστημα «έμοιαζε σαν μια ολόκληρη ζωή».

Η 32χρονη υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία μαστού τον Ιούλιο του περασμένου έτους, την οποία κάνει τακτικά λόγω του ότι έχει ένα γονίδιο που την θέτει σε κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Μετά την εισαγωγή του στο μηχάνημα το σώμα της υπέστη σοκ και ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή της πίεση έπεσαν κατακόρυφα.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασε τις αισθήσεις της.

Σε ένα βίντεο στο TikTok, η κα Σαντιάγο είπε «Δεν υπήρχε καμία έννοια του χρόνου, απλώς υπήρχε και η αίσθηση της απόλυτης ειρήνης».

«Δεν ανησυχούσα μήπως αφήσω πίσω το σώμα μου, τη ζωή μου, τον γιο μου ή την οικογένειά μου και τους φίλους μου – τίποτα από αυτά δεν φαινόταν σημαντικό», είπε.

Γλίστρησε σε μια «ονειρική κατάσταση», όπου στεκόταν σε μια παραλία μπροστά σε έναν άντρα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ αλλά ένιωθε σαν να τον ήξερε από πάντα.

Ο άντρας της είπε ότι όλα ήταν εντάξει και ότι δεν ήταν η ώρα της να φύγει ακόμα.

Ξαφνικά, το περιβάλλον της άρχισε να αλλάζει. Βρέθηκε σε βουνά, μετά στην αυλή του παιδικού της σπιτιού και σε άλλα μέρη στα οποία ένιωθε περισσότερο συνδεδεμένη με τη φύση.

Η Courtney Santiago ισχυρίστηκε ότι μόλις ξύπνησε, δεν μπορούσε να μιλήσει και το σώμα της ήταν εντελώς άκαμπτο.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε πάθει Νευροκαρδιογενή Συγκοπή, μια κατάσταση κατά την οποία οι ασθενείς λιποθυμούν από υπερβολική αντίδραση σε ορισμένα ερεθίσματα, όπως αίμα ή συναισθηματική δυσφορία.

Ως αποτέλεσμα, ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση πέφτουν, μειώνοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Αυτό τους κάνει να χάνουν για λίγο τις αισθήσεις τους.

Ενώ η καρδιά μπορεί να σταματήσει για έως και 10 δευτερόλεπτα, η κατάσταση δεν είναι απειλητική για τη ζωή.

«Είμαι 100 τοις εκατό σίγουρη ότι αυτό που είδα ήταν το «ενδιάμεσο» και ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα λιποθυμικό επεισόδιο», είπε η Santiago.

Εβδομάδες πριν από το επεισόδιο, είχε υποστεί έναν άσχημο χωρισμό και τον θάνατο ενός φίλου της. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβάλει στην εμπειρία του παραλίγο θανάτου, είπε.

Μια εμπειρία παραλίγο θανάτου (NDE) ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια μιας μοναδικής απειλητικής για τη ζωή κατάστασης, όπως όταν το σώμα τραυματίζεται σοβαρά ή η καρδιά κάποιου σταματά.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το 10 με 20 τοις εκατό των ανθρώπων των οποίων η καρδιά έχει σταματήσει έχουν μια εμπειρία σχεδόν θανάτου.

Αυτό είναι το πέντε τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού.

Πηγή: Daily Mail

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ