Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που δεν έχει ούτε έναν άστεγο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παλιότερα στην Αθήνα αλλά και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας ελάχιστοι άνθρωποι είχαν την ατυχία να κοιμούνται στον δρόμο. Σπάνια έβλεπες άστεγο σε κάποια γωνιά.

Σήμερα, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση που σάρωσε την χώρα, το φαινόμενο έχει ενταθεί παίρνοντας ανησυχητικές διαστάσεις.

Δεν είναι μόνο η Αθήνα βέβαια που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Είναι κάτι που συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο -δεν θα πούμε καν για τις χώρες του τρίτου κόσμου όπου πολλές φορές είναι η πλειοψηφία των κατοίκων που ζει σε αυτήν ή σε μία παρόμοια κατάσταση. Άστεγοι, δυστυχώς, υπάρχουν παντού.

Υπάρχουν στην Ισπανία όπου παραδοσιακά αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, υπάρχουν όμως και στην Αμερική. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το ακραίο που συμβαίνει στο Σακραμέντο: οι έρευνες κάνουν λόγο για το 3% περίπου του πληθυσμού!

Υπάρχει φως στο τούνελ; Κάποιο φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση;

Κι όμως υπάρχει μία πόλη που έχει πετύχει το απόλυτο: το Ελσίνκι, η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, δεν έχει ούτε έναν άστεγο!

Το 1987 η χώρα είχε 18.000 αστέγους, η οποία κινδύνευαν καθημερινά λόγω των «πολικών» θερμοκρασιών. Σήμερα χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμ “Housing First” δεν υπάρχει κανείς. Καλό είναι λοιπόν να πάρουμε ΟΛΟΙ παράδειγμα από τους Φινλανδούς για το πώς λύνονται κάποια προβλήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap