Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Ποια θα ήταν η περιουσία του Πάμπλο Εσκομπάρ αν ήταν ζωντανός

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο “φάκελος” Πάμπλο Εκσομπάρ πουλούσε και θα πουλάει πάντα. Αυτό γιατί όλοι θέλουν να μάθουν πως κατάφερε να γίνει ο νούμερο ένα εγκληματίας που γνώρισε η σύγχρονη ιστορία και πως κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία βρόμικου χρήματος.

AdTech Ad

Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών στην ιστορία της ανθρωπότητας, ήταν ο άνθρωπος που δεν δίσταζε να δολοφονεί εν ψυχρώ για να καταφέρει τον στόχο του, άλλοτε να κερδίσει χρήματα και άλλοτε εξουσία.

Ο Εσκομπάρ κατάφερε σε ελάχιστα χρόνια να χτίσει μια αυτοκρατορία στις πλάτες των αδύναμων και της κυβέρνησης της χώρας του, η οποία δεν κατάφερε ποτέ να ελέγξει την παράνομη δραστηριότητά του, το εμπόριο ναρκωτικών και τις διαδοχικές δολοφονίες.

Η ηγετική μοφή του Καρτέλ του Μεδεγίν ανακηρύχθηκε το 1989, από το περιοδικό Forbes, έβδομος πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία που ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η νέα ταινία αποκαλύπτει την οπτική του ανθρώπου που έπαιξε ρόλο κλειδί στην κατάρρευση της αυτοκρατορίας και τον εντοπισμό του Εσκομπάρ από τις Αρχές.

Όπως γίνεται γνωστό το 1983 ο Robert Mazur, μυστικός πράκτορας κατάφερε να εισχωρήσει στο καρτέλ του Μεγεδίν και ήταν ο άνθρωπος που παρακολουθούσε για χάρη των αμερικανικών αρχών το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που γινόταν για λογαριασμό του “βασιλιά της κοκαΐνης”.

Εκτιμάται πως το 1980 το καρτέλ εξήγαγε το 80% της κοκαΐνης που εισερχόταν στην αγορά των ΗΠΑ. Έτσι, κάθε μήνα τουλάχιστον 70 τόννοι κοκαΐνης περνούσαν από τα σύνορα του Μεξικό και την Καραϊβική στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους υπολογισμού ο Πάμπλο Εσκομπάρ θα ήταν σήμερα ο 5ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία 48.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αρκετά χρήματα ‘ώστε να παρέχει σε κάθε πολίτη της Κολομβία, κάθε χρόνο, βοήθημα 728 δολαρίων, ενώ τα κέρδη του θα ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτά από το εμπόριο καφέ, που είναι η κύρια δραστηριότητα της χώρας.

Όπως αποκαλύπτει το γράφημα, τουλάχιστον 60 εκατομμύρια δολάρια μεταφέρονταν από τις ΗΠΑ κάθε μέρα στην Κολομβία, όπου γινόταν και το ξέπλυμα μέσω διάφορων τραπεζών. Τα κέρδη μεταφέρονταν μετά την “εκκαθάριση” από την Κολομβία σε τράπεζες του Παναμά και στις Μπαχάμες.

Σήμερα ο Πάμπλο Εκσομπάρ θα μπορούσε να αγοράσει με τα 48.5 δισ, δολάρια τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες και μερικές επιχειρηματικές ιδέες που επιφέρουν ογκώδη κέρδη στους επενδυτές τους, όπως το Twitter.

(ΠΗΓΗ: unilad)

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ