Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Τα 3 εμπορικά κέντρα που θα αλλάξουν τον χάρτη της αγοράς!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με αργά αλλά σταθερά βήματα βελτιώνονται, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τους τελευταίους μήνες αυξάνεται και η ιδιωτική κατανάλωση. Τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με τις αντιστάσεις που δείχνουν οι τζίροι των εμπορικών κέντρων στη χώρα μας σε σχέση με τις παραδοσιακές αγορές ανοίγουν την όρεξη επενδυτών και μεγάλων ομίλων να επανεξετάσουν επενδυτικά σχέδια για μεγάλα malls στην Αττική που είχαν παγώσει κατά την διάρκεια της κρίσης.

Τα σχέδια που πέφτουν στο τραπέζι είναι πολλά. Ακόμη δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες κινήσεις αλλά σίγουρα το γεγονός ότι πλέον κυκλοφορούν στην αγορά επενδυτικά σχέδια, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν «κουνιόταν φύλλο» δείχνουν μια σαφή αλλαγή τάσης, ωστόσο σε πιο προχωρημένο στάδιο θεωρούνται τα εμπορικά κέντρα που σχεδιάζονται σε:

Λυκόβρυση

Σε έκταση 90 στρεμμάτων κοντά στον κόμβο της Λυκόβρυσης της Εθνικής Οδού Αθηνών σχεδιάζει να αναπτύξει το δεύτερο εμπορικό του κέντρο μετά από το επιτυχημένο πείραμα του Athens Metro Mall, ο όμιλος του ομογενή επιχειρηματία Παναγιώτη Κωνσταντίνου. Το επενδυτικό σχέδιο ύψους 93 εκατ. ευρώ, για το οποίο μάλιστα έχει υποβληθεί φάκελος για την ένταξη του στις στρατηγικές επενδύσεις, θα περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο, χώρους ψυχαγωγίας με κινηματογράφους, χώρους γραφείων και άλλα. Ό όμιλος του ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα είχε προαναγγείλει νέα εμπορικά κέντρα όταν εγκαινίαζε το Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο το 2010. Ωστόσο η κρίση «πάγωσε» τα επενδυτικά σχέδια, τα οποία φαίνεται ότι πλέον μπαίνουν ξανά σε τροχιά υλοποίησης.

Ακαδημία Πλάτωνος

Μετά από μια δεκαετία και αφού άλλαξε ιδιοκτήτης φαίνεται ότι προχωρά το εμπορικό κέντρο της Artume στην Ακαδημία Πλάτωνος, το οποίο είχε μείνει κολλημένο στα γραφειοκρατικά γρανάζια. O λόγος για το Academy Gardens, το εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται εδώ και μια δεκαετία στο πρώην εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη επί της Λεωφόρου Κηφισού στο ύψος της Ακαδημίας Πλάτωνος. Μια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει έναν πολυχώρο εμπορίου και αναψυχής επιφάνειας 55.000 τμ σε μια έκταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων συνολικής επιφάνειας 22.000 τμ. Τους τελευταίους μήνες και αφού η ιδιοκτήτρια BlackRock ανεπίσημα «απείλησε» ότι θα αποχωρούσε από την επένδυση, έχει προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών αλλά και των Προεδρικών Διαταγμάτων.

Βοτανικός

Νέο πνοή αποκτά το έργο που είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην περιοχή του Βοτανικού από την πλέον πτωχευμένη Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική στο πλαίσιο της περιβόητης Διπλής Ανάπλασης. Το ακίνητο με το ημιτελές εμπορικό κέντρο βρίσκεται πλέον στην κατοχή των Alpah Bank και Τράπεζα Πειραιώς οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αμερικανικό όμιλος Hines, που πρόσφατα αγόρασε το Athens Ledra στη Συγγρού. Τα μέχρι στιγμής σχέδια, που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, κάνουν λόγο σύμφωνα με πληροφορίες για ένα εμπορικό κέντρο 50.000 τμ. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την έκδοση των οικοδομικών αδειών, δεδομένου ότι με βάση ψηφισμένου νόμου η κατασκευή δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν εκδοθεί και η άδεια κατεδάφισης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Πηγή: insider.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ