Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με καφετέρια στην Νέα Σμύρνη που έδιωξε πελάτες επειδή ήταν ηλικιωμένοι!

Δημοσιεύτηκε

στις

καφετέρια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση ενός χρήστη στο Facebook, ο οποίος καταγγέλλει ότι γνωστή καφετέρια στη Νέα Σμύρνη δεν δέχεται πελάτες που είναι… ηλικιωμένοι.

Η καφετέρια “Rusty Grail” που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, ανήρτησε επίσης στα social media ένα μακροσκελές μήνυμα, ζητώντας “συγγνώμη” και υποστηρίζοντας ότι προχώρησε στην απόλυση του υπευθύνου, τον οποίο είχε προσλάβει πριν από λίγες ημέρες.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν… πείστηκαν, σχολιάζοντας κάτω από την ανάρτηση ότι ανάλογα περιστατικά είχαν γίνει και το καλοκαίρι. “Υπάρχει κριτική στο ίντερνετ από τέλη Ιουνίου που έγινε ακριβώς το ίδιο.. Υπάλληλος σας έδιωξε ηλικιωμένο με την δικαιολογία ότι είναι κρατημένο το τραπέζι”, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια.

Η ανάρτηση που προκάλεσε σάλο

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταγγελία, σερβιτόρα, επικαλούμενη την πολιτική του καφέ, έδιωξε δύο ηλικιωμένους από το μαγαζί, υποστηρίζοντας ότι απαγορεύεται σε ανθρώπους αυτής της ηλικίας να κάθονται στα τραπέζια του.

Η καταγγελία έγινε από πρόσωπο που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας: «Πέμπτη 10/11 ώρα 11:00 κάθομαι για καφέ στην πλατεία νέας Σμύρνης. Κάθομαι σε μαγαζί που δεν έχω ξανακάτσει.

Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει ένας ηλικιωμένος που μιλάει έντονα στη σερβιτόρα και κάτι λέει “θα φωνάξω την αστυνομία, αυτό που μου λες είναι παράνομο”. Ο διπλανός του εξίσου ηλικιωμένος προσπαθεί να τον ηρεμήσει -ουσιαστικά τον πείθει να φύγουν και να πάνε αλλού. Αυτό κάνουν, φεύγουν, χωρίς να έχουν καν παραγγείλει.

Ρωτάω τη σερβιτόρα τι συνέβη και στερεοτυπικά αν πρόκειται για συχνό φαινόμενο (μου φάνηκε ως κάτι που είχε ξανασυμβεί, είχε μια οικειότητα ο έντονος διάλογος τους). Παίρνω την εξής απάντηση: “Ξέρετε είναι πολιτική του μαγαζιού να απαγορεύει σε ηλικιωμένους να κάθονται“», κοινοποίησε μεταξύ άλλων στο Facebook, μάρτυρας του συμβάντος.

Η απάντηση της καφετέριας

«Καλησπέρα σας, με τεράστια έκπληξη διαπίστωσα ένα περιστατικό που συνέβη χθες στο μαγαζί μας. Πριν πω οτιδήποτε θέλω να πω πρώτα ένα τεράστιο συγγνώμη.

Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την ηθική του μαγαζιού. Πριν λίγες ημέρες προσλάβαμε έναν άνθρωπο σαν πρωινό υπεύθυνο στο μαγαζί μας ο οποίος απ’ ότι φάνηκε η νοοτροπία του ήταν να κρατάει μία εικόνα όπως αυτός πίστευε ότι θα ήτανε καλυτέρα γι’ αυτόν χωρίς να γνωρίζει την περιοχή μας παρά το οτι του είχα εξηγήσει ότι εδώ στη Νέα Σμύρνη είμαστε ενωμένοι σαν άνθρωποι και αγαπημένοι.

Έκανα μεγάλο λάθος που δεν τον έλεγξα να δω ποιες ήταν οι εντολές που είχε δώσει. Επειδή ήμουν εκτός λόγω covid δεν είχα εικόνα. Οι κατευθύνσεις που είχε δώσει δε συνάδουν με την ηθική του μαγαζιού. Αν είναι δυνατόν! Δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση από το κατάστημά μας. Αυτός ο άνθρωπος απομακρύνθηκε με το που έμαθα το περιστατικό. Θέλω να σας ζητήσω και πάλι ένα τεράστιο συγγνώμη και όποτε θέλετε μπορείτε να ελέγξετε το κατάστημα να δείτε ότι δεν υπάρχει τέτοια διάθεση αλλά προς θεού είναι δυνατόν; είναι δυνατόν να πει σε κάποιους ανθρώπους ότι η στρατηγική του καταστήματος είναι να μην κάθονται ηλικιωμένοι.

Μα είναι δυνατόν να πω κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανήθικο. Δεν έχει καμία πραγματική υπόσταση σε κανένα τομέα χίλια συγγνώμη δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά ακουστεί το κατάστημα μας για κάποιο τέτοιο περιστατικό και πάλι συγγνώμη ειλικρινά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ