Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο θα κοστίζουν οι νέες ταυτότητες και πόσα χρόνια θα διαρκούν

Δημοσιεύτηκε

στις

ταυτότητες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες που αναμένονται εδώ και αρκετά χρόνια, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, να προαναγγέλει πως η παρουσίασή τους θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

Σε συνέντευξή του στο Action 24, ο υπουργός ρωτήθηκε για τις νέες ταυτότητες και τόνισε πως θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018 και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια.

“Η παρουσίαση θα γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”, είπε, και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα σύστημα “γεωεντοπισμού” σε αυτές, αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

Την επόμενη ημέρα από την παρουσίασή τους, οι νέες ταυτότητες θα είναι διαθέσιμες για έκδοση. Όσο για το κόστος των 10 ευρώ, είναι αυτό που ισχύει και τώρα για την έκδοση νέας ταυτότητας σε περίπτωση που αυτή δεν έχει κλαπεί ή απωλεθεί.

Παράλληλα, όπως είπε ο Νότης Μηταράκης, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα μπορέσει να απαλλαχθεί ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών από εργασίες που αφορούν στη γραφειοκρατία και να βρεθούν στους δρόμους για να επιτευχθεί ο στόχος της καλύτερης αστυνόμευσης, πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και ειδικά των μικρών εκφάνσεων αυτής που αφορούν στις γειτονιές. Μάλιστα επεσήμανε πως αυτός είναι ένας από τους βασικούς στόχους που θέτει τους επόμενους 12 μήνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ