Βρειτε μας στα Social Media

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες, ούτε μικρόφωνα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Μητσοτάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έμφαση στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καυτηριάζοντας τα όσα συνοδεύουν τη συγκεκριμένη διαδικασία στον δημόσιο διάλογο.

«Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες, ούτε μικρόφωνα, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται. Ας μη γίνονται οι πολίτες θύματα εμπαιγμού σπεύδοντας να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια. Άρα «τσάμπα» μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα με μια πρόσθετη γραφειοκρατία» είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για fake news.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στον δρόμο της ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στα νομοσχέδια που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή , δήλωσε ότι «έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας» και ότι αυτή είναι η μεγάλη πρόσκληση για την κυβέρνηση.

«Ξέρουμε ότι δεν θα λείψουν τα εμπόδια αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να είμαστε συνεπείς στο προεκλογικό μας πρόγραμμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές και επανέλαβε ότι οι χθεσινές του ανακοινώσεις στη Βουλή δεν έχουν στόχο να κρύψουν τις αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί στον τομέα της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού, ούτε όμως και να μηδενίσουν τις προσπάθειες που γίνονται σε μία άνιση μάχη.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και για το κλίμα που επικράτησε χθες, Πέμπτη (31/8) στη Βουλή τονίζοντας χαρακτηριστικά «πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση. Είναι σαφές ότι στη νέα Βουλή θα είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης. Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη» είπε, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την απογοήτευσή του για την παρουσία των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν τα υπό έγκριση νομοσχέδια κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και συγκεκριμένα σε τομείς όπως η υγεία μέσω της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, η δικαιοσύνη με στόχο την ταχύτερη απονομή της και οι μεταφορές μέσω του εκσυγχρονισμού του στόλου των αστικών λεωφορείων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ