Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Βαριές ποινές σε όσους παρενοχλούν γυναίκες μέσω Ίντερνετ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως όλα δείχνουν το Κράτος παίρνει… τον Νόμο στα χέρια του -όπως όφειλε δηλαδή- σχετικά με τα ζήτημα της ψυχολογικής (αλλά και σωματικής) βίας κατά των γυναικών, η οποία εκτελείται μέσα από τα σύγχρονα μέσα, όταν δηλαδή κάποιος χρησιμοποιεί το ίντερνετ ως μέσο πίεση σε τέτοιον βαθμό όπου καταντάει επικίνδυνος.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, «όποιος χωρίς την απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε άλλον, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθηση του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του» τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 1 έτους ή πρόστιμο.

Οι διατάξεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το Ίντερνετ

Αν ο παραλήπτης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να δέχεται ενοχλήσει, ο παραβάτης αντίστοιχα μπορεί πια να έρθει αντιμέτωπος με τον Νόμο. Ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις «αναπάντεχες» εμφανίσεις στο σπίτι ή στην εργασία του.

Σημειώνεται πως με τον ίδιο νόμο (4531/2018), όποιος παροτρύνει ή προκαλεί επίσης γυναίκα σε ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων θα τιμωρείται με φυλάκιση -χωρίς να υπάρχουν θρησκευτικά άλλοθι, μια διάταξη που σίγουρα έχει να κάνει με το βάρβαρο έθιμο κάποιων μουσουλμανικών πληθυσμών.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ακόμη ότι ο δράστης εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να απομακρυνθεί με αιτιολογημένη δικαστική ή εισαγγελική εντολή από την συζυγική εστία, ή να του απαγορευθεί να προσεγγίζει την εργασία του θύματος ή το σχολείο των παιδιών του.
Τέλος, σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας, προβλέπεται αποζημίωση για ιατρικές δαπάνες ή ψυχολογική υποστήριξη, όταν στον τόπο κατοικίας του θύματος δεν υπάρχει δημόσια δομή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ