Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεοδωρίδου: «Έως και 13 μήνες τα αντισώματα από το εμβόλιο»

Δημοσιεύτηκε

στις

ανακοίνωση υπουργείο υγείας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αποκάλυψε νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία αντισώματα από το εμβόλιο μπορεί να υπάρχουν ακόμα και 13 μήνες μετά τον εμβολιασμό. Επίσης, όπως αποκάλυψε τα εμβόλια καλύπτουν τον οργανισμό και από τις μεταλλάξεις του ιού.

Σε δύο μέτωπα εξελίσσεται το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, με την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα νησιά και παράλληλα την εθνική εκστρατεία που αφορά το γενικό πληθυσμό.

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά τους ενήλικους κατοίκους 19 νησιών και θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ την ίδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών από 30 ετών και άνω, καθώς και πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής κατεύθυνσης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις ηλικιακές ομάδες 30 έως 44 ετών, από τα τέλη Μαΐου θα αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια. Παράλληλα, εντός του Ιουνίου είναι πιθανό να ανοίξουν τα ραντεβού εμβολιασμών και για τους πολίτες ηλικίας 18-29 ετών, ανάλογα με την πορεία των ραντεβού των προηγούμενων ηλικιακών ομάδων και με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρίες.

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών

Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως στις 21 Μαίου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών.

Από την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί κοντά στους 4 εκατ. 377 χιλιάδες εμβολιασμοί, πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, 2 εκατ. 817 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 26.8%.

Παράλληλα, 1.615.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 15,4%”.

Μέχρι τέλος Μαΐου, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 5,5 εκατ. πολίτες. Με μία δόση περίπου 3,5 εκατ., ποσοστό 34%, και με δύο δόσεις 2 εκατ., ποσοστό 20%. Σε σχέση με τις παραδόσεις από τη Pfizer αναμένονται 1.860.000 δόσεις, από την εταιρεία Moderna 308.000 δόσεις, την εταιρεία Johnson & Johnson 152.000 δόσεις και η εταιρεία AstraΖeneca έχει επιβεβαιώσει 348.000 δόσεις και 450.000 τον Ιούνιο.

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Υπενθυμίζεται ότι τα νησιά που εντάσσονται στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» είναι: η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε 32 νησιά: Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι.

Επίσης, σε άλλα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου. Τα νησιά αυτά είναι: Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, Άνδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος».

 

Πηγή: cnn.gr  / ethnos.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ