Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα τρακτέρ «πάρκαραν» μπροστά από τη Βουλή – Εικόνες από την «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε

στις

αγρότες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αττική βρίσκονται ήδη από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης οι αγρότες από τα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας που κατευθύνθηκαν με τρακτέρ στην πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι το κομβόι των πάνω από 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πέρασε τις Αφίδνες και συνέχισε για την Αθήνα, με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ/ώρα. Λίγο μετά τη 1:30 έφτασαν στο Σύνταγμα τα πρώτα 9 τρακτέρ απο την Εύβοια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, έγινε εκτροπή οχημάτων από την Πειραιώς στην Κολωνού, για να περάσει το πρώτο γκρουπ με τα 9 τρακτέρ, και ακολουθούν το 2ο και 3ο γκρουπ με τα 78 τρακτερ και τα 50 τρακτέρ αντίστοιχα..

Στο μεταξύ, στα Μέγαρα ξεκίνησαν να φτάνουν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τα πούλμαν που μεταφέρουν αγρότες από την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της χώρας. Εκεί, θα συγκεντρωθούν 20 οχήματα και θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ, όπου και θα σταθμεύσουν. Από εκεί, οι αγρότες θα κατέβουν με τρένο και μετρό στο Σύνταγμα.

Πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου θα υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Δημογλίδου:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

agrotes_afidnes___6_

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Δείτε βίντεο με τα 9 πρώτα τρακτέρ που ξεκίνησαν για το κέντρο της Αθήνας

 

agrotes_afidnes___2_
agrotes_afidnes___4_

Όσον αφορά τους αγρότες της Πελοποννήσου, αυτοί σύμφωνα με την ΕΡΤ αναμένονται από ώρα σε ώρα στο ΣΕΑ Μεγάρων. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ από όλα τα μπλόκα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας αλλά και περίπου 40 λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας για τη συγκέντρωση του απογεύματος.

Ως άτυπη επιτροπή υποδοχής ιδιοκτήτες ταξί έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο ύψος της Σπύρου Πάτση επί της λεωφόρου Αθηνών με την τροχαία να έχει διακόψει την κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Το κονβόι των αγροτών από την Κεντρική Ελλάδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας όπου είχαν διανυκετερεύσει ενώ νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν αγρότες από την Κρήτη για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Σε δήλωσή του το μεσημέρι της Τρίτης ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου κάλεσε τους πολίτες «να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων» ενώ υπενθύμισε ότι «σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών».

agrotes_afidnes___7_

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός κι αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποιον σταθμό. Πρόσθεσε, δε, ότι μέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης όταν και θα αποχωρήσουν οι αγρότες: «Θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο»

Η προσυγκέντρωση των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας θα ξεκινήσει στις 17:30, ενώ το παναγροτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 18:30. Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί -μετά από σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη– το σύνολο των τρακτέρ και των αγροτικών αυτοκινήτων να κινηθούν από την εθνική οδό και τη λεωφόρο Κηφισού στη λεωφόρο Αθηνών. Στη συνέχεια, υπό τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, θα κινηθούν αντίθετα στην πλατεία Καραϊσκάκη μέσω της οδού Αχιλλέως και στην πλατεία Ομονοίας, όπου θα σταθμεύσουν, πριν ανηφορίσουν αντίθετα στην Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Σε όλους αυτούς τους δρόμους θα ισχύσει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, όπως επίσης στην Αμαλίας -Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς. Έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ