Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλήψεις για τον πόλεμο της Greek Mafia

Δημοσιεύτηκε

στις

Αστυνομία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές και συλλήψεις για τις δολοφονίες στελεχών της Greek Mafia. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους βασικούς «πρωταγωνιστές» δεν βρίσκονται στη χώρα μας. Για ορισμένα από αυτά τα πρόσωπα έχουν ήδη εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται σε χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας.

Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις αφορούν τις υποθέσεις του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη και εξετάζεται η εμπλοκή τους και στην πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη. Αυτή η φάση της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για την πρώτη ευρεία αντίδραση των Αστυνομικών Αρχών στα αιματηρά επεισόδια ενός πολέμου μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που μαίνεται στη χώρα μας.

Έγινε συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με έρευνες ακόμη και στα σπίτια των υπόπτων και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων. Έχουν γίνει επίσης ταυτοποιήσεις και άλλων ατόμων εντός και εκτός φυλακής.

Οι συλλήψεις συνδέονται και με την απόπειρα δολοφονίας, στην Πιερία, τον Ιούλιο του ’23, του ομογενή από τη Γεωργία, Μαυρόπουλου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αποτύπωμα του ενός συλληφθέντος είχε βρεθεί στην μοτοσυκλέτα των δραστών της δολοφονίας του Γ. Σκαφτούρου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως κομβικό ρόλο στο να βρεθούν οι εκτελεστές είχε η πρόσφατη εκτέλεση του Β. Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο καθώς μετά τη συγκεκριμένη ενέδρα θανάτου άνοιξαν στόματα στον κόσμο της νύχτας.

H δολοφονία Σκαφτούρου

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί με 15 σφαίρες τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερεις και επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Γιάννης Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά 22χρονη κόρη του αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας απέδιδαν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που βρισκόταν σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης Greek Mafia.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Η δολοφονία Ρουμπέτη

O 38χρονος Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός από την οπαδική συμπλοκή στο ραντεβού θανάτου ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς στη λεωφόρο Λαυρίου στο Μαρκόπουλο τον Μάρτιο του 2007, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου και ο 31 ετών γαμπρός του Διονύσης Μουζακίτης, δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο του 2023 στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό.

Οι δράστες που επέβαιναν σε μαύρο τζιπ πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πρώτο άνδρα μέσα στο όχημα που επέβαινε, μάρκας Mercedes. Στη συνέχεια το δεύτερο θύμα το οποίο επέβαινε σε άλλο όχημα, μάρκας Smart, επιχείρησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας. Ωστόσο οι δράστες τον εντόπισαν και τον εκτέλεσαν στο σημείο.
Το αυτοκίνητο του Βασίλη Ρουμπέτη ήταν θωρακισμένο, κάτι το οποίο φαίνεται να γνώριζαν οι εκτελεστές και για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησαν τόσο βαρύ οπλισμό όπως τα δύο καλάσνικοφ, με τα οποία «γάζωσαν» τα δύο θύματα.

 

Πηγή: zougla

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ