Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκλονίζει η μητέρα του 46χρονου που πέθανε από θερμοπληξία: «Ήρθε και δεν μπορούσε να μιλήσει»

Δημοσιεύτηκε

στις

διανομεας χαλκιδα
Κεντρική φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Aνασφάλιστος και μη δηλωμένος σε ψησταριά στη Χαλκίδα φέρεται να δούλευε ο 46χρονος που πέθανε από θερμοπληξία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς έκανε διανομές με ποδήλατο μεταξύ 12:00- 16:00 κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής παύσης εργασιών λόγω του καύσωνα.

Ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς που είχε νωρίτερα συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος ενώ αντιμετωπίζει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Από την πλευρά της, η μητέρα του 46χρονου, επιβεβαίωσε ότι ο γιος της εργαζόταν στην ψησταριά και έκανε διανομές με το ποδήλατό του μέσα στον καύσωνα.

«Ήρθε το παιδί μου από τη δουλειά. Δούλευε σε ένα σουβλατζίδικο, με το ποδήλατο έκανε διανομή. Και ήρθε και δεν τον καταλάβαινα. Μου πέταγε την μπλούζα, δεν μπορούσε να μιλήσει» ανέφερε η ίδια στο eviaonline.gr.

Έπαθε δύο καρδιακές ανακοπές και «έφυγε»

«Πήραμε τον κ. Λεονάρδο και μας λέει “μάλλον θερμοπληξία. Βάλτε του μια πετσέτα στο μέτωπο και πηγαίνετέ το στο νοσοκομείο”. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, το παιδί δεν καταλάβαινε τίποτα. Δεν επικοινωνούσε. Έβγαλε αίμα από το στόμα. Ήρθε το ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο. Έπαθε την πρώτη καρδιακή ανακοπή, το επαναφέραμε και έπαθε τη δεύτερη και έφυγε», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του άτυχου 46χρονου.

Πρόεδρος διανομέων Χαλκίδας: «Δούλευε ανασφάλιστος για χρόνια»

Ο πρόεδρος των διανομέων Χαλκίδας, Αντώνης Κούκουρας, μίλησε στο Open για τον θάνατο του 46χρονου. «Είμαστε συντετριμμένοι και οργισμένοι. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι στην προσπάθεια τους να βγάλουνε το μεροκάματο για να ζήσουνε, εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ειδικά οι συνάδελφοι οι διανομείς δουλεύουν σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, στις οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις υποχρεώνονται να δουλέψουν. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τον χαμό του 46χρονου προβήκαμε σε ενέργειες και επικοινωνήσαμε και με την Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα επισκεφθήκαμε καταστήματα εστίασης και απαιτήσαμε 12:00-17:00 να σταματήσει το ντελίβερι για τις επόμενες μέρες», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στην Εύβοια.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το αν ο 46χρονος εργαζόταν ανασφάλιστος, ο κ. Κούκουρας σημείωσε: «Επειδή τυχαίνει το κατάστημα εστίασης να είναι κοντά στο Εργατικό Κέντρο, μέσα στο κέντρο της Χαλκίδας, ήταν ευρέως γνωστό ότι δούλευε ανασφάλιστος για χρόνια ως διανομέας με το ποδήλατό του στο συγκεκριμένο ψητοπωλείο. Επίσης μας προξένησε μεγάλη εντύπωση το Δελτίο Τύπου που έβγαλε το νοσοκομείο Χαλκίδας, ότι δεν ήταν διανομέας. Εμείς ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι ο συνάδελφος δούλευε εκεί πέρα, ήταν προφανώς ανασφάλιστος, αλλά αυτό πρέπει να το ελέγξουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες».

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 46χρονος κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (20/07) εργάστηκε ως διανομέας στην ψησταριά χωρίς όμως σύμβαση εργασίας.

Όταν ο 46χρονος επέστρεψε σπίτι του, γύρω στις 16:00, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε λίγη ώρα μετά.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της ψησταριάς με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ο 54χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Tα ακριβή αίτια του θανάτου του 46χρονου θα φάνουν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο Χαλκίδας, ανέφερε ως πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία.

«Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, προσεκομίσθη στις 16:55 στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30. Πιθανή αιτία θανάτου, η καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ