Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκλονιστικά βίντεο από την κόλαση της Ρόδου – Μάχη με τρία ενεργά μέτωπα

Δημοσιεύτηκε

στις

φωτιά
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τρία μέτωπα μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που μαίνεται στην Ρόδο, για έκτη ημέρα. Οικισμοί εκκενώθηκαν και τουλάχιστον 2.500 άτομα έχουν απομακρυνθεί για την ασφάλειά τους.

Ειδικότερα τα μέτωπα στα οποία έχουν ριχθεί από το πρωί στη μάχη τα εναέρια μέσα εντοπίζονται Νότια του Απόλλωνα, Δυτικά από το χωριό Λάερμα και σε χαράδρα ανάμεσα στο Κιοτάρι και το Γενάδι.

Συνολικά στην πυρκαγιά της Ρόδου επιχειρούν 16 ομάδες πεζοπόρων, 266 πυροσβέστες, 49 υδροφόρα οχήματα. Εντός της ημέρας αναμένονται επιπλέον 15 οχήματα με 60 άτομα.

Από αέρος την επιχείρηση συνδράμουν 5 ελικοπτερα και 10 αεροσκάφη (7 ελληνικά, 1 κροατικό και 2 τουρκικά).

Η κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν τα ισχυρά μελτέμια που πνέουν στο νησί.




Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα Λάερμα όπως επιβεβαιώνεται από την πυροσβεστική που ολοκλήρωσε έλεγχο, το χωριό εσωτερικά είναι ανέπαφο. Μόνο περιμετρικά έχουν καεί 1-2 εγκαταλελειμμένες αποθήκες.

Αργά τη νύχτα εκκενώθηκαν οι περιοχές ΜάσαρηΜαλώνας και Χαράκι με κατεύθυνση προς τη Ρόδο.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών της Λίνδου και της Καλάθου καθώς και του οικισμού των Πεύκων, ενώ είχε προηγηθεί μήνυμα από το 112 για τους οικισμούς Γεννάδι και Κιοτάρι.

Στο νησί μετέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου, κυβερνητικό κλιμάκιο που απαρτίζεται από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο και την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη. Εκεί βρίσκεται ήδη και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς.




Απεγκλωβισμοί

Χιλιάδες άτομα απεγκλώβισε το λιμενικό διά θαλάσσης από τις περιοχές Γεννάδι και Κιοτάρι, ενώ στην προσπάθεια συνέδραμαν και ιδιωτικά σκάφη. Συνολικά υπολογίζεται ότι έχουν απεγκλωβιστεί 2.500 άτομα, που φιλοξενούνται σε γυμναστήρια, πλοία και σχολεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στο Γεννάδι όσο και στο Κιοτάρι υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες που φιλοξενούν εκατοντάδες τουρίστες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατευθύνθηκαν προς τις παραλίες προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία των τουριστικών γραφείων του νησιού και με λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και και διανυκτέρευσαν.

Προσαγωγή ενός ατόμου

Για την πυρκαγιά προσήχθη ένας άνδρας, μετά από καταθέσεις και μαρτυρίες εθελοντών.




Γραμμή επικοινωνίας για τουρίστες – Ενεργοποίηση Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου για να διευκολυνθεί η εκκένωση ξένων πολιτών στην Ελλάδα λόγω των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Εκτός από το τηλέφωνο επικοινωνίας 0030 – 210 3681730, η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών έχει θέσει στη διάθεση των ξένων πολιτών που έχουν ανάγκη αρωγής και τα τηλέφωνα 210-3681259 και 210-3681350.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακαλεί τόσο τους Έλληνες όσο και τους ξένους πολίτες που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο να επικοινωνούν απευθείας και αποκλειστικά με την Πολιτική Προστασία στο τηλέφωνο 112.

 

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ