Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε η 16χρονη που είχε πέσει σε κώμα μετά από κοκτέιλ ναρκωτικών

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το άτυχο κορίτσι έπειτα από χρήση κοκτέιλ ισχυρών τοξικών ουσιών νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση.

Ολα ξεκίνησαν έπειτα από κλήση που δέχτηκε το ΕΚΑΒ το πρωί της 6ης Νοεμβρίου. Η κλήση έγινε από διαμέρισμα στην περιοχή του Βύρωνα, το οποίο ανήκει σε έναν από τους δράστες. Σε αυτό το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» είχαν βρεθεί το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου οι συλληφθέντες, η 16χρονη και μία φίλη της.

Εκεί έκαναν χρήση ουσιών και προμήθευσαν στη 16χρονη, κάνναβη και ηρωίνη. Το επόμενο πρωί η ανήλικη δεν ξυπνούσε, είχε μάτια γουρλωμένα και έβγαζε αίμα και υγρά από τη μύτη.

Κόρη γνωστού δημοσιογράφου η 16χρονη που βρίσκεται σε κώμα μετά από τη χρήση ναρκωτικών

Οι δράστες έφυγαν από το σπίτι και έμεινε μαζί της μόνο η φίλη της. Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» χωρίς σφυγμό, και της έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και επανήλθε. Η κατάστασή της κρίθηκε πολύ κρίσιμη και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε.

Συνέλαβαν τους εμπόρους

Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου, στην εξάρθρωση της σπείρας των διακινητών που φέρεται να ευθύνεται για τη χορήγηση της νοθευμένης ηρωίνης στη 16χρονη στο εν λόγω σπίτι στον Βύρωνα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έξι άτομα, δύο εκ των οποίων ανήλικοι, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και (οι δύο εξ αυτών) για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από προμήθεια ναρκωτικών σε βάρος ανήλικης.

Η σπείρα των εμπόρων είχε χορηγήσει στην 16χρονη «σίσα», μια ναρκωτική ουσία εξαιρετικά επικίνδυνη που παρασκευάζεται με την ανάμειξη τοξικών ουσιών που, μεταξύ άλλων, περιέχουν και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 5 από τα 6 μέλη του κυκλώματος δήλωσαν την Παρασκευή ότι αρνούνται, λόγω της αποχής των δικηγόρων, να απολογηθούν χωρίς συνήγορο, ενώ το 6ο μέλος, μία ανήλικη γεννημένη το 2007, απολογήθηκε και, στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς φαίνεται να είχε τη μικρότερη εμπλοκή και ήταν και η ίδια χρήστρια.

Ήταν «πειραματόζωο»

Σχετικά με τη συγκεκριμένη σπείρα που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της συνήθιζαν να οδηγούν τα θύματά τους στο συγκεκριμένο διώροφο σπίτι στον Βύρωνα διατηρώντας, ταυτόχρονα, αποθηκευμένα τα ναρκωτικά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι στη δικογραφία γίνεται αναφορά για την τακτική των διακινητών να χρησιμοποιούν τη 16χρονη ως «πειραματόζωο», όποτε ήθελαν να κάνουν κάποια δοκιμή για ναρκωτικές ουσίες.

Από την άλλη, απεγνωσμένες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν το παιδί τους από τα δίχτυα του κυκλώματος ναρκωτικών έκανε η οικογένεια της 16χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, πριν από περίπου έναν μήνα υπήρχε προσπάθεια να βλάψουν ξανά την 16χρονη και σε άλλο σπίτι στα δυτικά προάστια.

Τότε πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον της 16χρονης είχαν προλάβει και με την επέμβαση της Αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, η οικογένειά της έκανε σημαντικές προσπάθειες απεξάρτησής της από τα ναρκωτικά.

Μάλιστα υπήρχαν πολύμηνες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για να απεγκλωβιστεί η 16χρονη από αυτήν την κατάσταση, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν πολλές προσπάθειες, με χαρακτηριστική την κατάθεση της μητέρας της ανήλικης η οποία αναφέρει ότι το παιδί της είχε γίνει πειραματόζωο επιτήδειων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ